Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Δίνουμε αγώνα απέναντι στην πατριδοκαπηλεία


Ιστορική συμφωνία των Πρεσπών

Χαρακτηρίζοντας «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών και «πατριωτική» την προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτή ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την παρουσίαση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη, έκανε λόγο για κρίσιμο αγώνα που μπορεί να αποβεί νικηφόρος.

«Μεγάλη η χαρά μου να συνταχθώ δίπλα στον μεγάλο και όμορφο αγώνα που δίνει ο Χρήστος Γιαννούλης και όσοι τον συντροφεύετε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.

Σημείωσε ότι δίνουν μάχη από καρδιάς απέναντι σε ένα συντηρητικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης. «Είναι αγώνας καρδιάς γιατί θέλει να προτάξει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, τον υγιή πατριωτισμό απέναντι στην πατριδοκαπηλεία, τις δυνάμεις της κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του μίσους, της μισαλλοδοξίας. Αγώνας κρίσιμος ο οποίος και μπορεί να αποβεί νικηφόρος. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μιλούν με συνθήματα και κραυγές, όχι με επιχειρήματα», σημείωσε.


Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών κατοχυρώνει την ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας» και ότι υπήρξε προϊόν «πατριωτικής προσπάθειας» ενώ σημείωσε πως η Μακεδονία δεν μπορεί να αναπτυχθεί αν στρέψει την πλάτη της στους γειτονικούς λαούς.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ειδικά η μάχη στις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία στις 26 Μαΐου είναι μάχη που μοιάζει με το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών σε ολόκληρη την Ευρώπη: «Αν θα υπερισχύουν οι δυνάμεις του ορθού λόγου απέναντι στις δυνάμεις του φόβου και της μισαλλοδοξίας. Αν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ακραίας δεξιάς. Αυτή είναι η μάχη που δίνετε εσείς εδώ και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]