Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας στους δύο αστυνομικούς στην Αθήνα φυλάσσει πολιτικά πρόσωπα και κτίρια


Σχεδόν ένας στους δύο αστυνομικούς σε κεντρικά τμήματα της Αθήνας είναι τοποθετημένος στην φύλαξη πολιτικών προσώπων ή κτιρίων, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, καταδεικνύοντας το ελάχιστο δυναμικό που διατίθεται για την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ορισμένα αστυνομικά τμήματα είναι υποχρεωμένα να τοποθετούν το 47% έως 50% της δύναμής τους σε στατικά καθήκοντα φύλαξης, με αποτέλεσμα από τη διασπορά των δυνάμεων να περιορίζεται το προσωπικό που είναι διαθέσιμο για την ασφάλεια των πολιτών.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το ΑΤ Ακρόπολης, που πριν λίγες ημέρες αποδείχτηκε ανοχύρωτο όταν δέχτηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές. Το Τμήμα είναι αρμόδιο για την προστασία 40 στόχων την στιγμή που διαθέτει 166 ενεργούς αστυνομικούς, χωρίς να υπολογίζονται οι αδειούχοι.


Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ανάμεσα στους δυνητικούς στόχους που φυλάσσονται είναι το πολιτικό γραφείο του Νίκου Παρασκευόπουλου, η οικία του υφυπουργού ψηφιακής πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου, τα γραφεία βουλευτών κ.ο.κ.

Επίσης, φυλάσσονται επίσης αρκετά δημόσια κτήρια, πέντε σταθμοί του Μετρό, δύο σχολεία, ακόμη και εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Αισχύλου.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τα Αστυνομικά Τμήματα Ομόνοιας, Εξαρχείων και πολλών ακόμη που φυλλορροούν, και με έκτακτα μέτρα επιχειρούν να διαχειριστούν την κατάσταση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]