Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν… Πρέσπες και με την Τουρκία!


Τους άρεσε, λοιπόν, τόσο πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ η περιώνυμη συμφωνία των Πρεσπών, ώστε θέλουν τώρα να την κάνουν πρότυπο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Και αυτό, την ώρα που τα Σκόπια συνεχίζουν να εμφανίζονται στη βιτρίνα ως «Μακεδονία» σε διεθνή fora και εκθέσεις, αφήνοντας στα ψιλά γράμματα το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Οι ξένοι, που δεν γνωρίζουν ούτε Ιστορία ούτε γεωγραφία και που γίνονται δέκτες της σκοπιανής προπαγάνδας, εύλογα θα μπερδεύονται με τις διάφορες «Μακεδονίες» και το ζήτημα είναι ποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν π.χ. οι Ελληνες παραγωγοί από τη Μακεδονία για την προώθηση των προϊόντων τους με τα μακεδονικά brand names ή ακόμα και το ελληνικό κράτος, εφόσον μελλοντικά -εντελώς υποθετικά μιλώντας- θα αποφάσιζε να ενοποιήσει τις τρεις σημερινές διοικητικές περιφέρειες της Μακεδονίας (Κεντρική, Δυτική, Ανατολική) σε μία.

Είναι τα αποτελέσματα της συμφωνίας που ψήφισε ο κ. Τσίπρας και την οποία έχουν αρχίσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ορέγονται και για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.


Θέλουν δηλαδή να ανοίξουν και άλλες πληγές στα εθνικά μας θέματα λίγο πριν από τις εκλογές, επιδιώκοντας να δεσμεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση.

Αυτά τα πράγματα όμως δεν γίνονται. Δεν μπορούμε να επιδιώξουμε εμείς μια συμφωνία με την Αγκυρα, όταν είναι γνωστό ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν καθοριστεί σαφώς από τις διεθνείς συνθήκες, και μάλιστα από τη Συνθήκη της Λωζάννης, και είναι ξεκάθαρες.

Κατά συνέπεια, ουδείς αναγνωρίζει σε διεθνές επίπεδο τις αξιώσεις της Αγκυρας, όσες γκρίζες ζώνες κι αν κατασκευάσει στο Αιγαίο.

Θα πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ότι η σεναριολογία σχετικά με το πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις μας με την Τουρκία και οι ανεύθυνες, όσο και επικίνδυνες, τοποθετήσεις μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχουν για τη χώρα μας. Ας αφήσει τα θέματα αυτά να τα χειριστεί με περισσότερη υπευθυνότητα η επόμενη κυβέρνηση που θα έχει νωπή λαϊκή εντολή.

Γιάννης Ευαγγελίδης
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]