Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρώπη: Σαρώνει η πατριωτική δεξιά απέναντι στους υποστηρικτές του Σόρος


Σαρώνει η πατριωτική Δεξιά σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η Bild η οποία τονίζει πως το νέο πολιτικό ρεύμα έχει την απόλυτη στήριξη του συμβούλου του Ν.Τραμπ, Στιβ Μπάνον, με σκοπό την αλλαγή της Ευρώπης.

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση, τα κόμματα της πατριωτικής δεξιάς αναμένεται να διπλασιάσουν τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ενώ συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά παραδοσιακά κόμματα καταγράφουν μεγάλες απώλειες.

Οι απώλειες παραδοσιακών κομμάτων σημαίνει ότι δεν θα κατορθώσουν να σχηματίσουν «μεγάλο συνασπισμό» στο Κοινοβούλιο, όπως αυτός που κυβερνά στη Γερμανία, κατέδειξε η δημοσκόπηση που διεξήχθη σε έξι χώρες με δείγμα περισσοτέρων από 9.500 ανθρώπων από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.

Διπλασιάζουν τις έδρες τους

Με βάση τη σφυγμομέτρηση, η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), στην οποία συμμετέχει το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ), και το κόμμα (FN) της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν 67 έδρες από τις 37 που κατέχουν σήμερα.


Δεξιά κόμματα εμφανίζονται να προπορεύονται σε τρεις από τις έξι χώρες όπου διεξήχθη η δημοσκόπηση. Αυτές είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Πολωνία, ανέφερε η Bild.

Σύμφωνα με την Bild, συντηρητικοί ηγέτες και πολιτικοί αρχηγοί που κλίνουν στην Αριστερά έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την πρόθεση του Στιβ Μπάνον, του συμβούλου στρατηγικής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του να στηρίξει τα κόμμα της εθνικής Δεξιάς ενόψει των ευρωεκλογών.

Μεγάλες απώλειες για τα παραδοσιακά κόμματα

Η σφυγμομέτρηση επιβεβαίωσε τον βαθύ σκεπτικισμό για τα καθιερωμένα παραδοσιακά κόμματα και κατέδειξε ότι η μετατόπιση προς τα δεξιά, που καταγράφεται στην Ευρώπη τα πρόσφατα χρόνια, αναμένεται να συνεχιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρόβλεψη για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μέρος του οποίου είναι οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, είναι ότι θα χάσει 43 έδρες, υποχωρώντας στις 174, ενώ το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) υποχωρεί στις 141 έδρες, χάνοντας 45.

Η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ΣΦΔ) κερδίζει 33 έδρες, φτάνοντας τις 101, ενώ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι χάνουν 8 έδρες, υποχωρώντας στις 44, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Γαλλία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]