Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία: Ο Μακρόν ετοιμάζει δημοψήφισμα


Ύστατη προσπάθεια του γάλλου προέδρου να σταματήσει τα "κίτρινα γιλέκα"

Tο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Γαλλία σε μια προσπάθεια να επιλύσει την κοινωνικο-οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε το κύμα διαδηλώσεων των "Κίτρινων Γιλέκων" σε εθνικό επίπεδο, εξετάζει ο Γάλλος πρόεδρος σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Journal du Dimanche, η οποία αναφέρει επίσης ότι αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για τη διενέργειά του σε περίπτωση που ο πρόεδρος δώσει το 'πράσινο φως'.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Μακρόν εξετάζει πιθανή διοργάνωση του δημοψηφίσματος στις 26 Μαΐου, την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα είναι "πολύ μεγάλες", σύμφωνα με το έντυπο.

Οι πηγές επισημαίνουν ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εκλογές στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών--υπεύθυνη και για τα δημοψηφίσματα--έχουν ήδη κρατήσει τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια που χρειάζονται για το δημοψήφισμα και αναμένουν το "πράσινο φως" από τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μακρόν είναι σχεδόν αποφασισμένος για το δημοψήφισμα, ωστόσο το έντυπο δεν δημοσιεύει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο το δημοψήφισμα.


Το κίνημα των αυτοαποκαλούμενων "Κίτρινων Γιλέκων" που πραγματοποιεί συστηματικά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχει στιγματιστεί από βίαια επεισόδια σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου και παρότι η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να μην αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα--που υπήρξαν η αφορμή για τις διαδηλώσεις--και ταυτόχρονα εισήγαγε άλλα μέτρα για τη βελτίωση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν να διαδηλώνουν ανά τη χώρα κάθε σαββατοκύριακο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]