Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική προβοκάτσια στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης


Στόχος επίθεσης αγνώστων κουκουλοφόρων μόλις λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και την συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα από ομάδα ατόμων κοντά στο τουρκικό προξενείο, στην Θεσσαλονίκη.

Τα άτομα αυτά, που είχαν στόχο το τουρκικό προξενείο, απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, προσαγωγές ή συλλήψεις δεν έγιναν.

Η επίθεση έγινε μόλις λίγα 24ωρα πριν απο την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και την συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην Θεολογική Σχολή της Θράκης.


Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά εξόφθαλμη τουρκική προβοκάτσια, σχεδιασμένη και εκτελεσμένη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, με σκοπό την δημιουργία (ανύπαρκτων) προς εκμετάλλευση αλλά και παραπλάνηση θεμάτων προ ελληνοτουρκικής συνάντησης. Αποτελεί μάλιστα πάγια πρακτική της Τουρκίας, η οποία επιθυμεί να δημιουργεί ατζέντα παραπλανητικών συζητήσεων και αιτημάτων από την πλευρά της Άγκυρας, η οποία επιθυμεί παγίως να εμφανίζεται ως "θύμα" επιθετικότητας της ελληνικής πλευράς.

Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσει τα ελληνοτουρκικά θέματα, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πρώην διπλωμάτες, ειδικούς γεωπολιτικούς επιστήμονες, εξειδικευμένους δημοσιογράφους και πολίτες. Το ότι γίνεται ανεκτή (χωρίς συλλήψεις) η τουρκική προβοκάτσια στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη μηδενική (ή αρνητική) ικανότητα του Αλέξη Τσίπρα στην διαπραγμάτευση επί παντός επιστητού (ιδιαίτερα επί των εθνικών θεμάτων) υποδηλώνει μια (τουλάχιστον ύποπτη) διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία βαίνει αυξανόμενη ποσοτικά και ποιοτικά, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ελληνικής ΑΟΖ στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]