Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η γκαζόζα, το γκαζόζεν και το έργο "καφενείον η Βουλή"


Όλοι οι χαρακτήρες που αποτελούν την πετυχημένη συνταγή των ελληνικών ταινιών αφθονούν στο έργο «Καφενείον η Βουλή - Καθημεριναί παραστάσεις»

Κάθε λέξη δημιουργεί στον εγκέφαλο συνδέσεις με εικόνες και βιώματα. Στον καθένα διαφορετικά προφανώς. Η λέξη «γκαζόζα» πχ μπορεί να είναι για κάποιον μία εικόνα υπαίθριου κινηματογράφου ένα βράδυ καλοκαιριού, για άλλον η εικόνα του Γκιωνάκη στον αξέχαστο ρόλο του Γιάννη Μπρίλη, ενώ για κάποιον άλλον ενός παραδοσιακού καφενείου πρωί Κυριακής. Η γκαζόζα, βλέπετε, θεωρείται λίγο vintage.

Δεν ξέρω τι εικόνες δημιουργoύσε μέχρι πρότινος στον Πάνο Καμμένο και τον Αριστείδη Φωκά η ίδια λέξη. Και είναι άγνωστο για ποιο λόγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον νεοφώτιστο ΑΝΕΛίτη να πιει στο κυλικείο της Βουλής μια γκαζόζα και όχι μία πορτοκαλάδα ή έναν καφέ.

Κάπως έτσι, όμως, χάρη σε μία έμπνευση της στιγμής η γκαζόζα θα δημιουργεί πλέον στον εγκέφαλό μας μία εικόνα κοινοβουλευτικής φαρσοκωμωδίας. Σαν τις κλασικές σκηνές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο λαϊκός τύπος, ο λεβέντης, ο νταής, ο μόρτης, ο ελαφρόμυαλος, ο λειψός στο μυαλό, ο γκαφατζής, όλοι οι χαρακτήρες που αποτελούν την πετυχημένη συνταγή των ελληνικών ταινιών αφθονούν στο έργο «Καφενείον η Βουλή- Καθημεριναί παραστάσεις». Ως και αυτοκίνητο που χαλάει την κρίσιμη στιγμή είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Να θέλει να παραιτηθεί ο ήρωας και να μένει στου δρόμου τα μισά! Ούτε γκαζοζέν να οδηγούσε!


Το έργο, όμως, έχει αρχίσει και κουράζει, το σενάριο είναι τραβηγμένο, οι ηθοποιοί σε σύγχυση από τη συνεχή αλλαγή ρόλων και κουστουμιών, ο από μηχανής θεός, που θα μπορούσε να σώσει για άλλη μία φορά την κατάσταση δεν εμφανίζεται.

Το ακροατήριο δεν γελάει πια και εισιτήρια δεν κόβονται.

Μόνο οι μικροπωλητές έχουν μείνει σταθεροί να φωνάζουν στα διαλείμματα διαφημίζοντας την πραμάτεια τους: Γκαζόζα, σοκολάτα, πασατέμπο...

Αθανασία Μπίδιου
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]