Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι "ντροπαλοί" χορηγοί του ΚΚΕ


Το κόμμα του «λαού» φοβάται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όσων του σκάνε ζεστά ταλαράκια. Γιατί, άραγε;

Τα χαμπέρια του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Σημίτη και τα μετρητούλια της Siemens στις βαλίτσες του Τσουκάτου τα έμαθε το πανελλήνιο και ο κόσμος ολόκληρος. Ολα τα κόμματα, έστω για τα μάτια του κόσμου, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Ολα; Οχι ακριβώς. Υπάρχει κι ένα που αποφάσισε να τον γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του: το ΚΚΕ!

Ιδού τι έγραφε ο «Ριζοσπάστης» στις 4 Φεβρουαρίου 2018: «Το ΚΚΕ, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, δεν πρόκειται να δώσει τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των μελών, των φίλων, των οπαδών και όσων ανθρώπων καλής θέλησης το στηρίζουν οικονομικά από το υστέρημά τους, επειδή εκτιμούν τη δράση του και τους αγώνες του.

[…] Οι πολιτικές επιλογές και πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία ακόμα και η σύγχρονη αστική νομοθεσία προβλέπει και προστατεύει. Κατά συνέπεια και γι' αυτούς τους λόγους, το ΚΚΕ δεν δίνει τα ονόματα των μελών του, των φίλων και οπαδών του, που το ενισχύουν οικονομικά, ούτε για δημοσιοποίηση ούτε και για ανάρτηση στο διαδίκτυο. Φυσικά, όσοι ενισχυτές θέλουν οι ίδιοι να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τους ήδη το κάνουν, δημοσιεύοντάς τα στον “Ριζοσπάστη”».


Κοντολογίς, το κράτος, αν θέλει να μάθει αν ήταν απλός οικοδόμος που έδωσε 20 συντάξεις του στο κόμμα ή ήταν ο Χριστοφοράκος, θα πρέπει να περιμένει να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος στον «Ριζοσπάστη»!

Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις του νόμου για τη μη αναγραφή των στοιχείων των χορηγών του κόμματος φτάνουν ακόμα και το 50% της τελευταίας κάθε φορά κρατικής χρηματοδότησης.

Φυσικά, ο νόμος αυτός δεν ισχύει για το ΚΚΕ, επειδή το ίδιο αποφάσισε να προστατευτεί από τα… αδιάκριτα μάτια του κράτους. Ωστόσο, τα κρατικά λεφτουδάκια μια χαρά τα καλοδέχεται. Και η Δικαιοσύνη; Τι κάνει; Περιμένει το επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη» για να δει τα ονόματα των χορηγών του ΚΚΕ, ενώ εμείς δουλεύουμε σαν τα σκυλιά για να πληρώνουμε φόρους, να χρηματοδοτούνται οι κομμουνιστές για να κάνουν φιέστες για τον… Αρη.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας μας πουν ποσα εχουν δανειστει απο τις τραπεζες και αν τα δανεια αποπληρωθηκαν.

    Διοτι το ΚΚΕ δεν δινει πληρη στοιχεια ΟΥΤΕ για τα δανεια του!

    Ακομα και αυτα που λαμβανει εξυπηρετουνται μονο εν μερει!!

    https://vouliwatch.gr/news/article/ta-daneia-ton-kommaton

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]