Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για παγκόσμια ύφεση το 2019 προειδοποιεί ο Π. Κρούγκμαν


Για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης προειδοποιεί μεγάλη μερίδα οικονομολόγων, όπως και ένα μέρος της οικονομικής ελίτ, με τους πολιτικούς ωστόσο να εκφράζουν την ελπίδα ότι η προσγείωση θα είναι ομαλή. Ένας από αυτούς που δεν πείθονται φαίνεται πως είναι ο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στο Ντουμπάι, εμφανίστηκε επιφυλακτικός, εκτιμώντας πως δεν υπάρχει «αποτελεσματική απάντηση».

Ο νομπελίστας οικονομολόγος ανέφερε πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η παγκόσμια οικονομία να οδηγείται σε ύφεση εντός του 2019 ή ακόμα και το 2020. Ωστόσο σημείωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «ένα μεγάλο συμβάν» που θα οδηγήσει στην ύφεση, αλλά ένα φάσμα οικονομικών εμποδίων που θα αυξήσουν τις πιθανότητες ύφεσης.

Μεταξύ αυτών, αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση των Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως το πρόγραμμα «δεν είναι πολύ αποτελεσματικό», ενώ αναφερόμενος στην τεχνολογική ανάπτυξη έκανε λόγο για «φούσκα που ξεφουσκώνει».


Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν έλλειψη ετοιμότητας, τονίζοντας ότι «βασική ανησυχία ήταν πάντα ότι δεν έχουμε μια αποτελεσματική απάντηση, αν η ανάπτυξη επιβραδυνθεί».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2019 και 2020. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις χειμερινές προβλέψεις, ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί στο 1,3% φέτος, από το 1,9% το 2018, ενώ αναμένεται να ανακάμψει το 2020 στο 1,6%.

Οι νέες εκτιμήσεις είναι λιγότερο αισιόδοξες σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της Κομισιόν, που δημοσιοποιήθηκαν τον Νοέμβριο, όταν οι Βρυξέλλες ανέμεναν η ευρωζώνη να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,9% φέτος και 1,7% το 2020.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]