Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφασιστική στάση με πίστη για τη νίκη


Οι Έλληνες θα βρεθούν πάλι έξω από τη Βουλή και απέναντι στις δυνάμεις του καθεστώτος για τη διάσωση της Μακεδονίας

Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Όσα διαδραματίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος και ιδιαίτερα η συμπεριφορά των κατασταλτικών δυνάμεων της αριστερής κυβέρνησης απέναντι στους διαμαρτυρόμενους Έλληνες πολίτες καταδεικνύουν μερικά πράγματα:

• Η «κυβέρνηση της Πρέσπας» είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και για την υλοποίηση του σχεδιασμού της δεν λογαριάζει ούτε τη λαϊκή βούληση και οργή, ενώ παράλληλα εμφανίζεται αμείλικτη απέναντι στους πολίτες. Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της για τη διάλυση ενός συλλαλητηρίου εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στο οποίο συμμετείχαν οικογένειες με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι και ιερείς, αποτυπώνει αυτήν ακριβώς την αποφασιστικότητα και το αντιλαϊκό μένος της.

•Αποδείχθηκε ακόμη μία φορά ότι ο μόνος θεσμός που βρίσκεται διαχρονικά στην υπηρεσία της πατρίδας είναι ο Στρατός. Η Αστυνομία, τουλάχιστον όπως την κατάντησαν σήμερα, βρίσκεται στην υπηρεσία του εκάστοτε καθεστώτος. Η λύσσα των οργάνων της εναντίον των διαμαρτυρόμενων πολιτών καταγράφηκε και αποτυπώθηκε εύγλωττα στο διαδίκτυο, σε δεκάδες ερασιτεχνικά βίντεο. Ίσως θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η κατάργηση του εθνικού συμβόλου μας από τα διακριτικά τους, αφού η συμπεριφορά τους δεν συνάδει πλέον με την υπεράσπιση αξιών για τις οποίες εκατομμύρια Έλληνες έδωσαν μέχρι σήμερα τη ζωή τους στους εθνικούς αγώνες. Η συνέχιση της χρήσης του από τους θλιβερούς πραιτοριανούς του καθεστώτος αποτελεί ύβριν απέναντι στους ήρωες και είναι πλέον ανάξιοι να το φέρουν επάνω τους.


• Ο αυθορμητισμός του συλλαλητηρίου αφενός αποτυπώνει τη γνησιότητα και την αγνότητα των κινήτρων των διαμαρτυρόμενων πολιτών, αφετέρου όμως το καθιστά ευάλωτο σε προβοκάτσιες και εγκαθέτους, αλλά και στην παρορμητική διάθεση κάποιων πιο θερμόαιμων, με αποτέλεσμα να δίνεται η λαβή στις δυνάμεις καταστολής να εξαπολύσουν γενικευμένη επίθεση εναντίον των πολιτών.

• Πέραν της πανθομολογούμενης (ακόμη και από την αδύναμη στην αριθμητική ΕΛ.ΑΣ.!) συντριπτικά πολυπληθέστερης συμμετοχής των πολιτών στο συλλαλητήριο, σε σύγκριση με το περσινό, θα πρέπει να επισημανθεί και το εξής: Στο συλλαλητήριο του 2018 διέκρινε εύκολα κανείς τον ενθουσιασμό και την ελπίδα στα πρόσωπα των Ελλήνων ότι ο αγώνας τους θα δικαιωθεί, αφού δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα βρισκόταν απέναντί τους μια τόσο ξεπουλημένη κυβέρνηση, αλλά και γιατί θεωρούσαν αυτονόητη την επικράτηση της ιστορικής αλήθειας. Φέτος, αυτό που διέκρινε κανείς ήταν η αγανάκτηση και η οργή, η αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρις εσχάτων, η αυταπάρνηση για την υπερίσχυση της λαϊκής βούλησης.

«Ας κρατήσουν οι χοροί», λοιπόν, συνέλληνες! Διότι «είτε με τις αρχαιότητες είτε με Ορθοδοξία, των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλον γαλαξία». Ακόμη κι αν άνθρωποι της τέχνης, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, απουσιάζουν αδικαιολόγητα από το προσκλητήριο του Ελληνισμού για τη διάσωση της Μακεδονίας μας, η αλήθεια των στίχων του είναι αδιαμφισβήτητη και διαχρονική. Ο γαλαξίας που φτιάχνουν οι Έλληνες σήμερα, με την περήφανη και αποφασιστική στάση τους απέναντι στο ξεπούλημα της Ιστορίας και της γης τους, έχει στο κέντρο του την πίστη για τη νίκη! Γι’ αυτό θα βρίσκονται ξανά έξω από τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας της ντροπής. Απέναντι στις δυνάμεις του καθεστώτος, στα χημικά τους και στη βία τους. Πιστοί στο καθήκον της υπεράσπισης των εθνικών δικαίων και της Ιστορίας μας.

Ακόμη κι αν επιτευχθεί προσωρινά ο στόχος και η κυβέρνηση ολοκληρώσει το ανοσιούργημά της, οι Έλληνες θα είναι εκεί. Αποζητώντας μέχρι το τέλος την κατά νόμο τιμωρία των ενόχων. Το όνομα των δοσίλογων θα στιγματιστεί για πάντα, όπως του Πηλιογούση και του Εφιάλτη. Θα βαρύνει τους απογόνους τους και θα το φέρουν εσαεί ως στίγμα στις σχέσεις τους με συγγενείς, φίλους και συντοπίτες τους. Ας το σκεφτούν σοβαρά αυτό τις επόμενες λίγες ώρες όσοι σκοπεύουν να στηρίξουν με την ψήφο τους την προδοτική συμφωνία.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]