Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς: Δεν έχετε θάρρος και ρεαλισμό


Εξαπολύοντας επίθεση προς την αντιπολίτευση ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών και χαρακτήρισε την αντιπολίτευση ότι δεν έχει θάρρος και ρεαλισμό για κατανοήσει τα οφέλη της Συμφωνίας.

Ο Ν. Κοτζιάς υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών βολεύει την πλειοψηφία των άλλων κομμάτων, τα οποία όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτα για να λύσουν το ζήτημα με την πΓΔΜ.

Ο πρώην ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Κώτσα Καραμανλή το 2008 είχε προτείνει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». «Πήραμε τον γεωγραφικό προσδιορισμό, πήραμε το erga omnes, πήραμε τις συνταγματικές αλλαγές τώρα», είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

O Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει ότι η γειτονική χώρα δεν έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας, ενώ λύνει και το ζήτημα των λεγόμενων «Σλαβομακεδόνων».


Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, η Συμφωνία των Πρεσπών εμπεριέχει όλους τους όρους που ζητούσε η Νέα Δημοκρατία. «Όχι αλλαγές στα σύνορα, όχι εδαφικές διεκδικήσεις, όχι προπαγάνδα, όχι αλυτρωτικά άρθρα. Αυτά που ζητάγατε τότε που ήταν πιο εύκολα τα πράγματα», σημείωσε. Ο κ. Κοτζιάς, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία έλλειψη πολιτικού θάρρους, ειλικρίνειας και ρεαλισμού. «Εξακολουθεί να σας λείπει, δεν έχετε θάρρος και ρεαλισμό. Ό,τι αιτήματα είχατε, τα ικανοποιήσατε», ανέφερε.

«Μια χώρα αλλάζει το όνομα και το Σύνταγμά της και αντί να της το αναγνωρίσουμε, βλέπουμε πρόβλημα», υπογράμμισε ο Νίκος Κοτζιάς. «Εμείς είμαστε η λύση, εσείς το πρόβλημα», κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Νίκος Κοτζιάς.

«Έχουμε πετύχει μια ιστορική συμφωνία που δεν μπορείτε να καταλάβετε. Είστε ανίκανοι να φέρετε και να υλοποιήσετε μια τέτοια συμφωνία, γι' αυτό καλύτερα να μείνετε στην αντιπολίτευση» κατέληξε στην ομιλία του ο Νίκος Κοτζιάς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]