Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως θα μπορούσαν μερικοί “άξιοι Έλληνες” δικηγόροι να μας απαλλάξουν από τις «Πρέσπες»;


Μήπως λοιπόν την «ύστατη ώρα» θα μπορούσε να υποβληθεί μήνυσις κατά του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Ζόραν Ζάεφ για αποστολή ψευδούς ρηματικής διακοίνωσης προς την Ελλάδα, με συνυπεύθυνο τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την αποδέχτηκε;

Η ρηματική αυτή διακοίνωση γράφει ότι “τα Σκόπια ενημερώνουν την Αθήνα για την ολοκλήρωση των εσωτερικών νομικών διαδικασιών στην πΓΔΜ”

Όμως, ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε μόλις χθες ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνταγματικές αλλαγές, αλλά θα ολοκληρωθούν όταν η Ελλάδα κυρώσει τη συμφωνία και επί πλέον εισαχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Εντελώς άλλα δηλαδή από αυτά που προβλέπει η συνθήκη στο άρθρο 1 παρ.ε) και παρ.ζ) που γράφει επί λέξει ότι:

“Το Δεύτερο Μέρος θα ολοκληρώσει in toto (εξ ολοκλήρου) τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018” και “ Μόλις το Δεύτερο Μέρος γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση…. το Πρώτο Μέρος θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση τη Συμφωνία”.

Έστω και αν έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο Σύνταγμα των Σκοπίων, αυτές δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Ιβανόφ, άρα δεν έχουν αποκτήσει νομική ισχύ.

Επιπρόσθετα το Σύνταγμα των Σκοπίων πρέπει να μελετηθεί αν εναρμονίζεται, ως ΣΥΝΟΛΟΝ, προς τη συμφωνία των Πρεσπών, καθ’ όσον οι τροποποιήσεις δεν ενσωματώνονται στον παλαιό κορμό του Συντάγματος, αλλά παρατίθενται ακωδικοποίητες στο τέλος- ως “υστερόγραφο” που εύκολα αφαιρείται! Και η εργασία αντιπαραβολής “Πρεσπών -Συντάγματος” από τους βουλευτές είναι σοβαρότατη , απαιτεί χρόνο και δεν συνάδει με διαδικασίες “fast-track”.


Ο δε δεύτερος, ο κ. Τσίπρας, δέχτηκε ως αληθή τη ρηματική διακοίνωση του Ζάεφ και επί πλέον δέχτηκε ως τηρηθείσα τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ έχει κατάφωρα παραβιαστεί και την εισάγει προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Εσείς δε, ως έγκυροι νομικοί, θα ενημερώσετε φαντάζομαι όλους τους βουλευτές και τον ελληνικό λαό, αν μετά την προφανή αθέτηση της εκ μέρους των Σκοπίων, μπορεί να εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων. Και αν εισαχθεί και κυρωθεί, τι συνέπειες θα έχει για όσους την κύρωσαν με την ψήφο τους. Θα μπορούν να εγερθούν και αστικές αποζημιώσεις, για την οδύνη και τα έξοδα Ελλήνων πολιτών;

Φυσικά οι ενέργειες σας θα πρέπει να κοινοποιηθούν προς όλους τους διεθνείς Οργανισμούς και Ενώσεις (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ), τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής, με την εντολή να αναγνωστούν στην ολομέλεια αντί ατομικών κοινοποιήσεων προς τους βουλευτές.

Ο ΠτΔ και ο ΠτΒ , μετά την παραλαβή της κοινοποιήσεως, θαρρώ καθίστανται συνυπεύθυνοι για την τυχόν συνέχιση της εισαγωγής προς κύρωση μιας άκυρης, νεκρής και αθετημένης από τα Σκόπια συμφωνίας στη Βουλή. Επίσης, όλοι οι βουλευτές θα φέρουν ευθύνη ατομική και εξ ολοκλήρου, αν κυρώσουν μια συμφωνία που έχει αθετηθεί πλήρως από τον “Δεύτερο Συμβαλλόμενο” αυτής .

Και όσο είναι βουλευτές οι κύριοι αυτοί μπορούν να “κοιμούνται ήσυχοι” όποιο έγκλημα και αν διαπράξουν, εναντίον της πατρίδας τους(;) Όταν όμως πάψουν να είναι βουλευτές, όπως θα συμβεί σε πολλούς εξ’ αυτών, θα πάρουν σάρκα και οστά κάποιες μορφές της ανθρώπινης νέμεσης. Η δε θεία, αργά ή γρήγορα, θα τους “συναντήσει” όλους!

Επί πλέον θα πρέπει να κοινοποιηθούν προς όλες τις εν Ελλάδι ξένες Πρεσβείες και οι Παμμακεδονικές να αναλάβουν να τις ανακοινώσουν στα διεθνή ΜΜΕ. Να κοινοποιηθούν και προς τον κ. Μ.Νίμιτς που σήμερα απειλεί την Ελλάδα με “βαριές συνέπειες, αν δεν υπογραφεί η συμφωνία”. (Ναι, κ. Νίμιτς τόσες όσες είχε και η Κύπρος, όταν απέρριψε το σχέδιο Ανάν!) Απειλή, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της απρόσκοπτης και εν ελευθερία απόφασης (έστω και καθ’ υπόθεσιν!) των βουλευτών μας περί της κύρωσης ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι Παμμακεδονικές ας κάνουν αυτό το ουσιαστικό βήμα, έστω και την ύστατη ώρα. Κι αν δεν υπάρχει χρόνος, ας ανακοινώσουν τουλάχιστον ότι θα το πράξουν. Και μάλιστα όχι μόνον εναντίον του Ζάεφ, αλλά και εναντίον όλων των συνυπευθύνων για την κύρωση και την “προσυπογραφή” αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, για την οποία χαίρονται και πανηγυρίζουν και συγχαίρουν τον Τσίπρα οι “ηγετικές ομάδες” της Γερμανίας! Και ο ελληνικός λαός θρηνεί και οδύρεται!

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
Δες το Όλον



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]