Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μάθατε τα νέα; Ο Τσίπρας θα υπερασπιστεί το εθνικά ωφέλιμο!!!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μηνύματα εντός και εκτός της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την ακριτική Σαμοθράκη.
«Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα.
Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας»,
είπε ο κ. Τσίπρας.

"Το 2019, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης.
Η ανακήρυξη μου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης δεν είναι μια τυπική, αλλά μια πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοι της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης",
είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε τον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, στη Σαμοθράκη.

Τι εννοεί, όμως, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, όταν δηλώνει πως "θα υπερασπιστεί αυτό που είναι εθνικά οφέλιμο"; Πως εννοεί ο ίδιος το "εθνικά ωφέλιμο"; Εάν αναλογιστούμε τους χειρισμούς του επί των εθνικών θεμάτων (Σκόπια, Αλβανία, Θράκη κ.α.) συμπεραίνουμε πως η αντίληψή του βρίσκεται στο ποσοστό του 3.5% (το κανονικό ποσοστό του κόμματός του, πριν τα λογίδριά του περί αντίστασης επί των μνημονίων) ή το πολύ στο 10% επί των ψηφοφόρων. Δηλαδή, η αντίληψή του (που κινείται στα πλαίσια της ιδεοληψίας), δεν υποστηρίζεται από ένα ποσοστό του 80% των ελλήνων πολιτών...!

Επιπλέον, έχοντας προ πολλού καιρού απωλέσει ο ίδιος το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα", βρίσκεται αντιμέτωπος με την "λαϊκή κυριαρχία" επί των εθνικών θεμάτων, και ως εκ τούτου (και με τις δεδομένες κυβερνητικές του εφαρμοζόμενες επιλογές ειδικά επί των εθνικών θεμάτων) η πρόβλεψη επί της συγκεκριμένης δήλωσής του είναι λίαν αρνητική, αφού ο ίδιος έχει παραβιάσει επισήμως τη λαϊκή βούληση επί του αποτελέσματος του περίφημου δημοψηφίσματος του 2015 (και όχι μόνο).

Σίγουρα τα "εθνικιστικά λογίδρια" και τα "πατριωτικά συνθήματα" βοηθούνε στην πολιτική εικόνα του πρωθυπουργού και το κόμματός του, όμως, η πικρή αλήθεια είναι πως επί του πρακτέου, εάν και όποτε υπάρξει η αναγκαιότητα "υποστήριξης του εθνικά ωφέλιμου", ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μέχρι τώρα κινείται μακράν από την λαϊκή βούληση και την θεσμική - συνταγματική του υποχρέωση, αναμένεται να κάνει μία επιτόπια στροφή 360 και όχι 180 μοιρών... Και δεν θα πρόκειται για λεκτικό λάθος, αλλά για τακτική κίνηση που θα υποστηρίζεται από το ιδεολογικό του υπόβαθρο, αλλά και από παρεμβάσεις τρίτων, εντός και εκτός Ελλάδας...

ΥΓ: Η πατριδεμπορία είναι ένα φαινόμενο σε πλήρη εξέλιξη. Κι ενώ είναι ορατό σε περιπτώσεις όπως του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να είναι δυσδιάκριτο σε περιπτώσεις άλλων "σωτήρων" που εμφανίστηκαν μέσα από τις "ντουλάπες του συστήματος" με συνθήματα "υπέρ πατρίδας αλλά και πίστεως" αφού "καλή τιμή" στο εμπόριο της πολιτικής πιάνει και η θρησκεία) αλλά χωρίς ολοκληρωμένες προτάσεις που θα δίνουν λύσεις (έστω και δύσκολες) για να βγει η Ελλάδα από την παγίδα που την έστησαν ξένα συμφέροντα και η ιδιοτέλεια αλλά και η ματαιοδοξία όλων εκείνων που αφού την κατέστρεψαν (παντί τρόπω και μέσω) επανέρχονται για να την... "σώσουν"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]