Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας – Καμμένος ανταλλάσσουν… μηνύματα για το Σκοπιανό;


Του Τάσου Ευαγγελίου

Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη «στημένη» αντιπαράθεση μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται να ανταλλάσσουν… μηνύματα δημοσίως για το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών με τον μεν πρώτο να δηλώνει ότι θα πράξει ότι θεωρεί ο ίδιος ως εθνικό συμφέρον και τον δεύτερο να επισημαίνει πως δεν θα αφήσει να τον «εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του Ν. Κοτζιά».

Από το Σάββατο το βράδυ οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν να επισπεύδονται με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δηλώνει στους στενούς συνεργάτες τους ότι είναι αποφασισμένος να ανακοινώσει ακόμη και εντός της εβδομάδας τις αποφάσεις του ως προς την αποχώρηση των στελεχών του κόμματος του από τη συγκυβέρνηση.

Έχοντας διαπιστώσει ότι είναι αδύνατη η είσοδος του κόμματός του στη Βουλή μετά τις επόμενες εκλογές και χωρίς να έχει λάβει ξεκάθαρη διαβεβαίωση από τον Αλέξη Τσίπρα για κάλυψή του σε πολιτικό επίπεδο (με τη συμμετοχή του στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ή έστω στο Ευρωψηφοδέλτιο) δείχνει έτοιμος, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, να τα παίξει «όλα για όλα».

Ο μόνος τρόπος για να κάνει πίσω είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες και απτές δεσμεύσεις από την πλευρά του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος όμως βλέπει να τινάζονται στον αέρα οι σχεδιασμοί του και επιχειρεί να διαπιστώσει με ποιο τρόπο θα αποφευχθεί το… ατύχημα.


Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει πλέον σημάνει συναγερμός. Οι δηλώσεις Καμμένου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και όλα τα σενάρια ξαναμπαίνουν στο τραπέζι.

Η ξεκάθαρη και σαφής τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρα ήρθε να προστεθεί στα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα, Συγκεκριμένα ο κ. Τσίοδρας επανέλαβε τη θέση σύμφωνα με την οποία η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση σημαίνει αυτομάτως προσφυγή στις κάλπες.

Με λίγα λόγια το σενάριο για κυβέρνηση ανοχής καίγεται και ο Τσίπρας κινδυνεύει να συρθεί σε εκλογές χωρίς να έχει ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών ή να την ψηφίσει δεσμευόμενος για προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά την κατάθεση της στη Βουλή και ενδεχόμενη έγκρισή της με ψήφους βουλευτών του Ποταμιού.

Όλα αυτά ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να στείλει και αυτός με τη σειρά του μήνυμα με αποδέκτη κυρίως τον Π. Καμμένο, ενδεχομένως και τους βουλευτές του Ποταμιού και τον Στ. Θεοδωράκη, από τη Σαμοθράκη.

Μάλιστα, αναφέροντας ο ίδιος ότι αποτελεί «μήνυμα στο εσωτερικό» η δήλωσή του, σημείωσε πως «μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των πολιτών, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο».
«Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα» κατέληξε απαντώντας ουσιαστικά στις αναρτήσεις του Π. Καμμένου στο twitter.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα επιχειρηθεί μέχρι την Τετάρτη επικοινωνία με τον Π. Καμμένο προκειμένου να αποφευχθούν ανακοινώσεις πριν την ψήφιση της συμφωνίας στα Σκόπια και κυρίως πριν την κατάθεσή της στη Βουλή. Ως αντιστάθμισμα θα τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα των μέτρων που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και κυρίως αυτά που αφορούν στον κατώτατο μισθό, τις δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο και άλλα που θεωρούνται θετικά και τα οποία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θα μπορεί να καρπωθεί αν βρίσκεται εκτός κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη και οι διαδικασίες προσέγγισης βουλευτών των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι ο Αλ. Τσίπρας διαθέτει τον αριθμό των 151 που έχει τεθεί ως όριο για την έγκριση της συμφωνίας.
Οι αναταράξεις είναι έντονες. Όλα είναι ανοιχτά με τον Αλ. Τσίπρα να αναμένει την Πέμπτη την Άγκελα Μέρκελ που αν μη τι άλλο φτάνει στην Ελλάδα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της και την υπόθεση των Σκοπίων.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]