Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαλβίνι: «Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς» για το μεταναστευτικό


Ο Iταλός υπουργός Eσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι επανήλθε με σημερινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο στην υπόθεση των δύο πλοίων των μη κυβερνητικών οργανώσεων, τα Sea Eye και Sea Watch, που έχουν καταφύγει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας με σαράντα εννέα πρόσφυγες και μετανάστες.

«Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς. Δυο σκάφη που ανήκουν σε ΜΚΟ βρίσκονται σε χωρικά ύδατα της Μάλτας: οι επιβαίνοντες σε αυτά πρέπει να αποβιβαστούν στην Βαλέτα», τονίζει ο Σαλβίνι, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η στάση της Ευρώπης, η οποία σιωπά, προκαλεί μόνον ντροπή. Προφανώς, τα 'μαθηματάκια' ανθρωπιάς αφορούν μόνον την Ιταλία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψεύδη», καταλήγει ο Ματτέο Σαλβίνι.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο είχε ανακοινώσει ότι η Ιταλία είναι διατεθειμένη να δεχθεί τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στα δυο σκάφη.

Μολαταύτα, ο ίδιος ο Ντι Μάιο τώρα προσθέτει ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν μόνον αν η αποβίβασή τους γίνει στην Μάλτα, ενώ αντίθετα, οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ κάνουν γνωστό ότι δεν εννοούν να χωρίσουν τις οικογένειες που βρίσκονται στο Sea Watch και στο Sea Eye.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]