Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στόλτενμπεργκ: Συνιστώ αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια σε Ρωσία και Ουκρανία


Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της έντασης καλεί Ρωσία και Ουκρανία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στην Κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής «Welt» και την οποία παραχώρησε πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι ότι όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της έντασης», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ, ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Μόσχα να διασφαλίσει «απρόσκοπτη πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα και ελεύθερη διάβαση στο στενό του Κερτς». «Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά των ουκρανικών πλοίων και των ναυτικών. Αυτό το περιστατικό υπενθυμίζει τον πόλεμο που συνέβη εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ουκρανία».


Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι τα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας δεν θέλουν να τοποθετήσουν επιπλέον πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη λόγω της διαμάχης με τη Ρωσία σχετικά με τη συμφωνία αφοπλισμού για όπλα μέσης εμβέλειας (INF). «Το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να τοποθετήσει νέους πυρηνικούς πυραύλους στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η Ρωσία παραβιάζει ατιμώρητα τις συνθήκες ελέγχου των εξοπλισμών. Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των συμμάχων μας», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε: «Η συμπεριφορά της Ρωσίας υπονομεύει τη Συνθήκη INF, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το καθεστώς ελέγχου των εξοπλισμών στην Ευρώπη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]