Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φυσικά και ετοίμαζαν χούντα!


Μόνο ένας ηλίθιος δεν μπορούσε να καταλάβει το 2015 τις επιπτώσεις του Grexit. Τι ακριβώς θα ακολουθούσε, το μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα που θα συνέτριβε τα αστειάκια του τύπου «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες». Δεν περιμέναμε να εμφανιστεί ο κ. Δραγασάκης για να μάθουμε ότι βρεθήκαμε μια ανάσα μακριά από την εκτροπή. Και φυσικά δεν θα το έκαναν μόνοι τους!

Τι μας είπε ο σεβαστός και σοβαρός αντιπρόεδρος; Ότι το 2015 πήραν την πολιτική απόφαση να μην περάσουν την κόκκινη γραμμή, επειδή φοβήθηκαν τις επιπτώσεις. Η ακριβής δήλωση του κ. Δραγασάκη: «Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια».

Πάμε πάλι: «Που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα». Αν καταλάβαμε καλά, σκέφτηκαν σοβαρά επί τους θέματος, προβληματίστηκαν και εξέτασαν όλα τα πιθανά σενάρια. Φανταζόμαστε ότι θα ρώτησαν τους πλέον αρμόδιους: Τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, ανθρώπους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Επίσης, ανθρώπους που είχαν εμπειρία από την αντιμετώπιση παλιότερων δύσκολων καταστάσεων ειδικά της περιόδου των Δεκεμβριανών τότε που η κυβέρνηση άφησε την Αθήνα να καεί και οι φήμες οργίαζαν για… ξένους πράκτορες. Ή πρόσωπα με γνώση της λειτουργίας των μηχανισμών όπως ο επί της Δικαιοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα και επί της Εθνικής Ασφάλειας επί κυβέρνησης Καραμανλή, ο κύριος Μίμης ο Παπαγγελόπουλος.


Κι ας πούμε ότι ετοίμαζαν κάποια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της χαοτικής κατάστασης. Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να έγιναν χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων! Ας θυμηθούμε και την σχετική δήλωση του υπουργού Άμυνας, του Πάνου του Καμμένου στις 2 Ιουλίου, τρεις μόλις μέρες πριν το περίφημο Δημοψήφισμα: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Πως θα γινότανε αυτό; Χωρίς σχέδιο; Αδύνατον! Να το έκανε μόνος του ο κ. Καμμένος; Αποκλείεται! Δεν μπορώ να φανταστώ τον κ. Καμμένο να γράφει και να σβήνει λίστες με μονάδες του στρατού που θα αναλάμβαναν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Κάποιος άλλος θα το έκανε. Κι αν αυτός ο κάποιος άλλος δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους αρχηγούς του, τότε έχουν θέμα οι τότε αρχηγοί του!

Να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Ασφαλώς και ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Είχαν σχέδιο. Δεν έγινε κάτι στην τύχη. Ήξεραν ότι όλα αυτά που έκαναν θα οδηγούσαν σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης με περιορισμό των ατομικών ελευθεριών των πολιτών. Μίλαγαν για χούντα, αλλά στην πραγματικότητα την προετοίμαζαν οι ίδιοι. Ότι έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά ιδιαίτερα. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια. Ποια σχέδια έγιναν και ποιοι συμμετείχαν στον καταρτισμό τους. Πολιτικοί. δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, επιχειρηματίες. Το 2015 δεν θα παραμείνει μία σκοτεινή χρονιά. Θα πέσει φως και μάλιστα άπλετο.

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]