Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ


«Ή εξαφανίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή μας εξαφανίζει». Μ αυτό το βαρύγδουπο σύνθημα ξεκινάει το ΚΙΝΑΛ, πρώην ΠΑΣΟΚ, τον προεκλογικό αγώνα. Παραβλέποντας 3 γεγονότα: 1. Πλήθος από στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις δημοτικές! 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεται από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι η δώσε και μένα μπάρμπα συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. 3. Σχεδόν κανείς δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από ιδεολογία.

Έτσι, η χτεσινή τοποθέτηση του εκπροσώπου του κόμματος «ότι είμαστε ο πόλος της προοδευτικής αντίληψης των πραγμάτων απέναντι στο συντηρητισμό, που εκφράζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» δεν απευθύνεται στον σημερινό Έλληνα. Είναι 40 χρόνια πίσω.

Χωρίς να θέλω να σας κακοκαρδίσω, ο σημερινός ψηφοφόρος είναι στη συντριπτική πλειονότητα ανιδεολογικός. Μόνο ένα κομμάτι της ΝΔ, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, μια χούφτα του πρώην ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι) και οι Χρυσαυγίτες είναι ιδεολόγοι. Το μεγάλο πλήθος είναι της επιβίωσης. Και το μεγάλο από αυτό το μεγάλο πλήθος είναι της σκέτης επιβίωσης ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.

Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα, αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να βρίσκεται κρυμμένη στα σπίτια της και ο λαός να έχει εκλέξει δική του Εθνοσυνέλευση, σε μια φλεγόμενη χώρα. Οι Γάλλοι έχουν ξεσηκωθεί για μια αύξηση στο φόρο καυσίμων, με εισοδήματα πολλαπλάσια των Ελλήνων. Οι οποίοι όχι μόνο πληρώνουν 90% φόρο στην ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης, αλλά πληρώνουν ακριβότερο γάλα, ψωμί, τυρί και φόρους, επειδή η κυβέρνησή τους προτιμάει να τους γδέρνει για να δημιουργήσει στρατό ψηφοφόρων, αντί να τα ρίχνει σε ανάπτυξη για να τραφούν όλοι.

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο Αλαβάνος, ο Λαφαζάνης, η ΝΔ και όποιος άλλος μιλάει με όρους ιδεολογίας για να σπρώξει τους ψηφοφόρους μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάει σε κουφούς και παίζει σε λάθος γήπεδο. Είναι εκτός πραγματικότητας, κλεισμένος σε δικά του στερεότυπα.


Οι πιο πολλοί νεοέλληνες δεν ενδιαφέρονται πια και δεν ξέρουν από δεξιά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά και αριστερά. Ξέρουν τσέπη. Και όχι οποιαδήποτε τσέπη. Την εύκολη τσέπη. Διορίζεις; Εσένα θέλουμε. Ασημώνεις κανένα επίδομα; Ζήτω σου. Έχεις κανένα εργάκι να δώσεις πλαγίως; Είσαι μεγάλος. Ψηφίζεις νόμους για να γλιτώσουν συγκεκριμένοι επαγγελματίες και μισθωτοί χαράτσια που πληρώνουν οι άλλοι τα κορόιδα; Μαζί σου. Είσαι χαλλλλαρός στην εφαρμογή κάθε νόμου, να παρκάρω όπου γουστάρω, να τρέχω όσο θέλω, να κλέβω όποιον θέλω, να δέρνω όποιον θέλω, να μην έχω κανέναν έλεγχο στην καθημερινή αστική και ασφαλιστική ζωή; Είσαι ο άνθρωπός μας.

Για να το πω πιο απλά: Ποιος από το μεγάλο πλήθος θα ανταλλάξει την ευκολία της χυδαιότητας που του υπόσχεται ο ανιδεολογικός ΣΥΡΙΖΑ, με τη δυσκολία και την πειθαρχία που χρειάζεται το χτίσιμο μιας κανονικής χώρας; Γιατί, κανονική χώρα δεν είμαστε.

Ποιος θα διαλέξει να στρώσει τον πισινό του κάτω για να τελειώσει ένα σχολείο όπου θα του βάλει ο καθηγητής τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι σε θέματα συμπεριφοράς, σεβασμού, γνώσεων, παρακολούθησης, εξετάσεων, βαθμολογίας. Σε ένα σχολείο με μοναδικό επιτρεπόμενο αντικείμενο την Παιδεία. Τη Μόρφωση. Και ποιοι καθηγητές θα δεχτούν να ανταλλάξουν το σημερινό κοντόφθαλμα βολικό γι αυτούς μπάχαλο, που οι ίδιοι έφτιαξαν και αναπαράγουν, με ένα κανονικό σχολείο Παιδείας; Το κυριότερο: Ποιοι γονείς θα εγκαταλείψουν την εξουσιαστική και αυθαίρετη ανάμιξή τους στα σχολεία και θα παραδώσουν τα παιδιά τους στο Σχολείο;

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ανταλλάξουν το σημερινό ωράριο «ό,τι γουστάρω κάνω» και τα σημερινά προνόμια έναντι των άλλων πολιτών σε απολαβές, άδειες, κοπάνες, αναξιοκρατία, ατέλειωτη ανοχή σε ανικανότητα και λάθη, με συμπεριφορά εξουσιαστή στους πολίτες, χωρίς αξιολόγηση, με πειραγμένες περγαμηνές, πτυχία, ενδεικτικά και με στημένες προϋποθέσεις βολέματος; Με εξαίρεση γιατρούς και νοσηλευτές και ελάχιστες ειδικότητες αιχμής που πεθαίνουν καθημερινά εξ αιτίας του μπάχαλου.

Ποιοι επαγγελματίες θα θυσιάσουν το προνόμιό τους να φοροδιαφεύγουν ανεξέλεγκτοι, από μια κυβέρνηση ( ή μάλλον ένα μόνιμο πολιτικό σύστημα) που έχει για θυρεό της ότι αν δεν υπήρχε η μαύρη οικονομία θα είχαμε τιναχτεί τον αέρα; Ποιοι θα θυσιάσουν το προνόμιό τους να παρέχουν σκάρτες ή κακές υπηρεσίες και δουλειές ανεξέλεγκτοι, χωρίς πιστοποιητικά, γνώσεις και φορολογία;

Ποιοι επαγγελματίες αγρότες θα δεχτούν να ελέγχονται και για το τελευταίο τους σπυρί ή ζώο, βολεμένοι σε ένα πάγιο τοπίο όπου η γη είναι ακόμα αχαρτογράφητη , οι γεωπόνοι ανεξέλεγκτοι, τα φάρμακα και τα λιπάσματα μπάτε σκύλοι αλέστε, τα δηλητήρια ελεύθερα αν και παράνομα, οι επιδοτήσεις συχνά μαϊμού και επιλεκτικές, τα νερά άναρχα μοιρασμένα, χωρίς οριοθετήσεις και χωρίς κανένα σοβαρό έργο υποδομής; Με μια εξοντωτική φορολογία σε όσους μικρούς είναι ειλικρινείς και με τεράστια παράθυρα φοροδιαφυγής και πλουτισμού για τους μεγαλοκαλλιεργητές;

Ποιοι πολίτες θα δεχτούν να τους μπουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, όχι για να χαρατσωθούν τυφλά και υπέρμετρα από εγχώριους και ξένους ερασιτέχνες και εμμονικούς όπως χαρατσώθηκαν, αλλά συμμετέχοντας σε μια μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πολιτική νοικοκυρέματος των κοινών οικονομικών, χωρίς διακρίσεις και χωρίς ρουσφετολογικές και κλεπτοκρατικές πολιτικές; Από τις οποίες πλουτίζουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, πριν την κρίση αλλά και σήμερα;

Ποια ιδεολογία έχουν δει οι πολίτες να υπηρετεί αυτή την πολιτική μέχρι σήμερα τα τελευταία 30 χρόνια; Όταν όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν το ίδιο πάνω- κάτω σύστημα: Πάρε από τους φόρους και από τα ξένα δάνεια, πλήρωνε χωρίς κόπο το κρατικό φέουδο, άφησε τον ιδιωτικό τομέα ξέφραγο αμπέλι και μην ασχολείσαι με την Παιδεία, την Υγεία, την ασφάλεια. Χρειάζονται κόπο και σχεδιασμό αυτά. Όχι ό, τι αρπάξουμε τώρα. Με καλύτερο μαθητή σ αυτή την πολιτική τον κακό μιμητή του Ανδρέα Τσίπρα.

Για ποια συντήρηση και ποια προοδευτική και αριστερή πολιτική μας μιλάει το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ; Του Αντρέα; Του Σημίτη; Του Καραμανλή; Της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ; Αν κατέβει στους πολίτες που συναντάω εγώ στα λεωφορεία, στο μετρό, στα τρόλεϊ, στην Αθηνάς και στο Μεταξουργείο, στα Καμίνια και στην Κυψέλη, στο Παγκράτι και στα Εξάρχεια, στη Γλυφάδα και στο Μπραχάμι, στον Πειραιά και στον Άγιο Δημήτριο, στην Καλαμάτα και στη Σπάρτη και στα χωριά τους και στα Κυκλαδονήσια και στο Ιόνιο και στη Θεσσαλονίκη και τους μιλήσει για ιδεολογία των κομμάτων θα γελάνε και τα τσιμέντα!

Όπως γελάνε τα τσιμέντα όταν πουλάει η κυβέρνηση αριστερά πρόσημα και ταυτότητες ακροδεξιάς και φασισμού σε καθέναν που διαφωνεί μαζί της. Μόνο τις ανυποψίαστες και άπειρες παιδικές και εφηβικές συνειδήσεις δηλητηριάζει. Σπέρνοντας εμφύλιο και στα σχολεία!

Το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ πρέπει να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα: Ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα. Είναι νοοτροπία. Έτσι έχουν γαλουχηθεί ανεμπόδιστα εδώ και κοντά 40 χρόνια οι νεοέλληνες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο διάδοχός του ΠΑΣΟΚ. Το κατακάθι, η κατάντια, η χειρότερη μορφή του. Με το 34% των ψήφων του να προέρχεται από πασόκους. Με τους μισούς πασόκους υπουργούς και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συζητάνε σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις εκλογές!

Ο Αλαβάνος χτες, στη συνέντευξή του στο Βήμα είπε την πιο μεγάλη αλήθεια: Το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα σήμερα είναι το «κάτι άλλο επιτέλους». Και δεν εννοούσε αυτό που θέλει ο ίδιος να δει. Αλλά, αυτό το κάτι άλλο δεν μπορεί να υπάρχει με τα υλικά που έφεραν τη χώρα εδώ χτες και σήμερα. Γιατί αυτά τα υλικά δεν τα θέλουν οι 4 στους 10 Έλληνες που απέχουν από τις εκλογές αηδιασμένοι και οι μισοί από όσους ψηφίζουν.

Αλλά, μέχρι αυτό το κάτι άλλο να γεννηθεί, και μέχρι τα άλλα κόμματα να καταλάβουν τι ακριβώς έχει ανάγκη ο λαός και πώς θα του το δώσουν, το ΠΑΣΟΚ θα είναι εδώ συριζαίο δυνατό.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]