Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλική επανάσταση


Τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου αποδεικνύουν ότι οι Γάλλοι δεν περιμένουν καρτερικά τη φτώχεια να τους εξαθλιώσει και την υπερφορολόγηση να τους διαλύσει.

Οι διαμαρτυρίες των αποκαλούμενων «κίτρινων γιλέκων», του κινήματος εναντίον της επιβολής περαιτέρω αυξήσεων στη φορολόγηση των καυσίμων από τον πρόεδρο Μακρόν και την κυβέρνησή του, κλιμακώθηκαν σε βαθμό να δημιουργούν συνειρμούς με τη Γαλλική Επανάσταση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, που ανέβηκε στον προεδρικό θώκο λόγω της ομόθυμης και φανατικής στήριξης που έλαβε από το βαθύ και εξόφθαλμα αντιλαϊκό κατεστημένο της χώρας του, δηλώνει ότι θέλει να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή επιβάλλοντας βαρύτατους φόρους στα «συμβατικά καύσιμα».

Ταυτόχρονα, δεν προτείνει εφικτή εναλλακτική λύση και εμφανίζεται να αδιαφορεί για το πώς θα μπορούν να μετακινηθούν οι μεσοαστοί και οι φτωχοί Γάλλοι, που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται. Κι όταν ο λαός στριμώχνεται στον τοίχο της ανάγκης, δεν έχει άλλη λύση παρά να δείξει τα νύχια και τα δόντια του.

Οι πολιτικές που ακολουθεί και εφαρμόζει ο Μακρόν, όπως η υπερφορολόγηση και ο δικαιωματισμός, καθώς και οι εμμονές του για την κλιματική αλλαγή γεννήθηκαν στα γραφεία συσκέψεων των λιμπεραλιστών δημοκρατικών των ΗΠΑ και διεκπεραιώνονται στο ευρωπαϊκό έδαφος από τη Γερμανία.


Η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη είναι μια ήπειρος που αδιαφορεί για τους εθνικούς πολιτισμούς και τα λαϊκά δικαιώματα, κι ενδιαφέρεται μόνο για την προώθηση της Νέας Τάξης, τον εθνικό και θρησκευτικό αποχρωματισμό των κρατών και τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια ελαχίστων.

Ο ξεσηκωμός της εργατικής τάξης στη Γαλλία δεν είναι ένα τοπικό φαινόμενο. Δεν πρόκειται για κάτι που άρχισε στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας για να παραμείνει εκεί. Ο,τι συμβαίνει στο Παρίσι επηρεάζει την Ευρώπη αλλά και το σύνολο του κόσμου.

Ειδικά στην εποχή μας, που η πληροφορία μεταδίδεται και διαδίδεται αστραπιαία, το ωστικό κύμα της εξεγερτικής διάθεσης των Γάλλων δύναται να επηρεάσει πολλούς άλλους λαούς - ο ελληνικός δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το ενδεχόμενο.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]