Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων είναι απαράβατο κριτήριαο στην ΕΕ


"Τα Βαλκάνια πρέπει να ξαναγίνουν το επίκεντρο της ειρήνης, της συνεργασίας, της συνανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί παρά να περνά μέσα και από τη διεύρυνση της ΕΕ", 
 δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου των ηγετών μετά τη λήξη της τετραμερούς συνόδου συνεργασίας Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας στο Βελιγράδι.
"Η τετραμερής συνεργασία μας έχει αναδείξει την περιοχή των Βαλκανίων ως μια περιοχή η οποία μπορεί να δώσει στην Ευρώπη και όχι ως μια περιοχή "δεύτερης διαλογής" όπου η Ευρώπη θα την αντιμετωπίζει με συμπάθεια προσπαθώντας να επιβάλει τους δικούς της όρους", 
δήλωσε ο κ. Τσίπρας προσθέτωντας
"Η βουλγαρική προεδρία έδωσε την ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα της ατζέντας της Θεσσαλονίκης της ελληνικής προεδρίας το 2003 και δημιούργησε προϋποθέσεις για να μπορούμε να ξαναβάλουμε τα Βαλκάνια στο επίκεντρο".
Ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μια φορά υπογραμμίσαμε τη σημασία που έχει η ένταξη της Σερβίας για την περιοχή, υποστηρίζοντας ότι
"Η ΕΕ οφείλει να δώσει ένα θετικό όραμα στους λαούς των Βαλκανίων και να μιλήσει με αυτοπεποίθηση για τα δυτικά Βαλκάνια, όχι φοβικά, όχι με ηττοπάθεια".
"Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ότι όλες οι χώρες της Βαλκανικής πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα που δίνουμε σήμερα της συνεργασίας και να βασίσουν το όραμα για την ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ, στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους και στην ανάγκη συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων, και η διασφάλιση του κράτους δικαίου είναι απαράβατα κριτήρια για την ένταξη στην ΕΕ" 
δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα ο κ. Τσίπρας είπε:
«Πιστεύουμε πως προτεραιότητα της ρουμανικής προεδρίας, πρέπει να είναι και η αναθεώρηση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, που δυστυχώς η αυστριακή προεδρία δεν προχώρησε ούτε κατά ένα βήμα. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε για πολύ στην ΕΕ να αντιμετωπίζουμε αλά-καρτ αρχές και αξίες όπως η αρχή της αλληλεγγύης. Οι χώρες πρώτης υποδοχής θα πρέπει να μοιράζονται τα βάρη με τις άλλες χώρες της Ευρώπης».
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κοινής υποψηφιότητας για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2030 δηλώνοντας:
«Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, έμαθε να συνδυάζεται, να δίνει πάσες και να ανοίγει το παιχνίδι, να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και μέσα από την πολύ καλή συνεργασία ιδιαίτερα στους τομείς υποδομών και ενέργειας αλλά και στην ανάπτυξη μιας νέας γεωπολιτικής δυναμικής για την περιοχή, πολύ σύντομα μπορεί να σκοράρουμε».
Τα σχόλια περιττεύουν... Απλά θυμίζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Ε.Ε επιβάλει και σεβασμό στην ιστορία,τον πολιτισμό και την ταυτότητα κάθε λαού ιδίως για τα προς ένταξη κράτη.Η Ε.Ε επίσης το 1991 είχε ψηφίσει ότι τα Σκόπια δεν θα γίνουν δεχτά με τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ διότι παραβιάζει το ευρωπαικό και διεθνές δίκαιο.
    Και πάμε τώρα στην κατάπτυστη για την Ιστορία και τον ελληνισμό συμφωνία των λιμνών που ολοένα και βουλιάζει:Εκτός από όλα τα τελευταία που προέκυψαν από τους monkeydonians και τις ανιστόρητες και προσβλητικές δηλώσεις έχουμε σήμερα αν δεν κάνω λάθος και το εξής:την πρόθεσή τους να υποβάλλουν τροπολογίες για τις προτεινόμενες προτάσεις της κυβέρνησης στις συνταγματικές αλλαγές, δήλωσαν δύο αλβανικά κόμματα στην πΓΔΜ.


    Η Συμμαχία των Αλβανών, θα καταθέσει την πρότασή της στην τροπολογία 34, απαιτώντας να μην υπάρξει «συσσώρευση» των εθνοτικών κοινοτήτων με την ονομασία ως ‘Μακεδόνες’, ζητώντας τη διαφοροποίηση των άλλων κοινοτήτων.


    Σύμφωνα με το κόμμα αυτό, όπως ανέφερε ο Σουρίγια Ρασίντι στο Alsat M, το κράτος είναι πολυεθνικό και δεν είναι δυνατόν όλοι οι πολίτες να αποκαλούνται «Μακεδόνες».


    Από το αλβανικό κίνημα ‘Μπέσα’ ο Φαντίλ Ζεντίλι, δήλωσε ότι η εθνικότητα του πολίτη της πΓΔΜ δεν μπορεί να είναι ‘μακεδονική’.


    «Είναι απαράδεκτο να δηλώνεται ως μονοεθνικός ο χαρακτήρας των πολιτών, με εθνικότητα ‘Μακεδονική’», είπε ο Ζεντίλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]