Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι άναρθρες κραυγές του Καμμένου και η "αποτρεπτική δύναμη"


Ο αυτοεμπαιγμός και εμπαιγμός για την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας μας και η σημασία της «αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων»

Στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού καταφέρθηκε κατά της ακραίας ρητορικής, χωρίς να κατονομάζει τον Καμμένο, δήλωσε επίσης:

«Η Ελλάδα, με εγρήγορση και νηφαλιότητα, επιβεβαιώνει ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι εξασφαλισμένα, όχι μόνο από την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της, αλλά και από την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Νομίζω πως ο Π. Καμμένος, θα μας απασχολήσει πολλές φορές με άναρθρες κραυγές, αναζητώντας σωσίβιο για πολιτική σωτηρία από την καταβύθισή του που προβλέπουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Όπως οξύνει την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ, για να επιτύχει με το διχασμό του λαού ικανοποιητικά ποσοστά, τα μικρά κόμματα δεν θα φέρουν τα θετικά αποτελέσματα που ανέμεναν.

Ο δε Κατρούγκαλος και όσοι άλλοι χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ισχύος για την Ελλάδα "την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της" ας πάψουν να αυτοεμπαίζονται και να εμπαίζουν τους άλλους, πότε μ’ αυτό το επιχείρημα, πότε με το υποστηριζόμενο ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ανοησίες…


Είδαμε πόσο μετρούν αυτά τα δήθεν πλεονεκτήματα, με την ΕΝΙ να εγκαταλείπει την γεώτρηση στην Κύπρο στην θέα τουρκικού πολεμικού πλοίου, και την Ελλάδα με την διεθνή κοινότητα να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά.

Το μόνο που μετράει, είναι η "αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων". Αρκεί αυτή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο ελληνικός λαός, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, θέτει τον στρατό μας, πρώτον στην εμπιστοσύνη, και απαξιώνει την κομματική πολιτική.

Γράφει η Hurriyet ότι η εγκατάλειψη της Συρίας από τις ΗΠΑ, έγινε μετά από μια μικρή στιχομυθία μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν, όπως δημοσίευσε εχθές η voria.gr. Υποτίθεται ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Τραμπ ρώτησε τον Ερντογάν: «Θα καθαρίσετε εσείς ό,τι μένει από το Ισλαμικό Κράτος, εάν αποσυρθούμε εμείς;».

Ο Ερντογάν απάντησε: «Θα το κάνουμε» και του εξήγησε ότι η Τουρκία εξόντωσε 4.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους κατά την διάρκεια της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη το 2016. Μετά το τηλεφώνημα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Τραμπ έδωσε εντολή στον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο οποίος παρακολουθούσε την τηλεφωνική επικοινωνία, "να αρχίσει τη δουλειά" της αποχώρησης.

Ήρεμα, παιδιά. Αν παίρνονταν έτσι οι αποφάσεις η εικόνα του κόσμου θα ήταν διαφορετική. Δίνει τους Κούρδους ο Τραμπ, όπως τους είχε δώσει προηγουμένως ο Πούτιν, για να ξαναγυρίσει ο Ερντογάν στο μαντρί. Το αν θα συμβεί έτσι είναι συζητήσιμο, επειδή οι Αμερικανοί δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους την μπαμπεσιά του Τούρκου και ίσως γι’ αυτό δίνουν βάση στις υποσχέσεις τους.

Το σύστημα "βραβεύει" τα παιδιά του. «Η επιλογή της "προσωπικότητας της χρονιάς" από τους Financial Times συνήθως αποτυπώνει τα επιτεύγματά τους. Στην περίπτωση του κ. Σόρος, αυτή τη χρονιά, η επιλογή του αφορά επίσης τις αξίες που εκπροσωπεί», ανέφερε η εφημερίδα

Και ανακηρύσσει άνθρωπο της χρονιάς τον Τζορτζ Σόρος επειδή λέει, είναι «σημαιοφόρος της φιλελεύθερης δημοκρατίας και μιας ανοικτής κοινωνίας», και «χρησιμοποιεί τη φιλανθρωπία για να καταπολεμήσει τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

Άκου τώρα… Ο άνθρωπος που επί δεκαετίες βάλθηκε και πέτυχε να ονομαστούν οι Σλάβοι των Σκοπίων "Μακεδόνες", το κάνει από φιλανθρωπία, και το 70% και βάλε, των Ελλήνων, είμαστε μισαλλόδοξοι.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]