Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρώπη εναντίον καλαμακίου


Ο κόσμος καίγεται και οι ανέμελοι ευρωγραφειοκράτες, που τρώνε με χρυσά κουτάλια, τα έβαλαν με τα πλαστικά

Χαρές, πανηγύρια, τηλεοράσεις! Το Ευρωκοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης (καλαμάκια, πλαστικές σακούλες, συσκευασίες, πιάτα κ.λπ.) στις χώρες της Ε.Ε.

Ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν από την επιβολή του ισλαμικού νόμου, της σαρίας, καθ' άπασα την επικράτεια της γηραιάς ηπείρου, οι χρυσοπληρωμένοι γραφειοκράτες ασχολούνται με την ενοχοποίηση του φραπέ που πίνει ο Μήτσος στα Γρεβενά λίγο προτού κοιτάξει αγγελίες ευρέσεως εργασίας.

Η όλη κατάσταση με τους νόμους, τα ψηφίσματα και τις περιβόητες ευρωπαϊκές οδηγίες θυμίζει τις παραμονές της πτώσεως του Βυζαντίου στα νύχια των μουσουλμάνων, όταν ενήλικοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην άμυνα της αυτοκρατορίας ασχολούνταν με παραγωγικές δραστηριότητες, όπως η φιλοσοφική προσέγγιση του φύλου των αγγέλων. Η Ευρώπη πνέει τα λοίσθια, ξεμένει από κόσμο, ξέμεινε από νόημα ζωής, αποχριστιανοποιείται, εξισλαμίζεται, ασφυκτιά μέσα σε μία πνιγηρή αιθαλομίχλη ορθοπολιτικού δικαιωματισμού και θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι τα καλαμάκια και οι πλαστικές σακούλες του σάντουιτς!


Οπως συμβαίνει συνήθως, η καταστροφολογία που διακινούν οι Βρυξέλλες δεν ανταποκρίνεται στα νούμερα. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευθείσα μελέτη (https://www.statista.com/chart/12211/the-countries-polluting-the-oceans-the-most/), οι χώρες που μολύνουν με περισσότερο πλαστικό τον πλανήτη είναι οι κάτωθι: Κίνα 8.800.000 μετρικοί τόνοι, Ινδονησία 3.200.000 mt, Φιλιππίνες 1.900.000 mt, Βιετνάμ 1.800.000 mt, Σρι Λάνκα 1.600.000 mt, Αίγυπτος 1.000.000 mt, Ταϊλάνδη 1.0000.000 mt, Μαλαισία 900.000 mt, Νιγηρία 900.000 mt, Μπανγκλαντές 800.000 mt, Βραζιλία 500.000 mt, ΗΠΑ 300.000 mt.

Δηλαδή, η Κίνα ρυπαίνει περίπου 30 φορές περισσότερο από τις ΗΠΑ, ενώ ούτε μία ευρωπαϊκή χώρα δεν βρίσκεται σε αυτή τη λίστα! Αν οι επτά πρώτες χώρες που αναφέρονται στη λίστα περιόριζαν τη χρήση πλαστικού, ο πλανήτης και οι ωκεανοί του θα καθάριζαν τάχιστα. Αντί η Ε.Ε. να ασχοληθεί με αυτές τις χώρες και να τις υποχρεώσει να μειώσουν το πλαστικό που χρησιμοποιούν, ασχολείται με τους Ευρωπαίους.

Παναγιώτης Λιάκος
ΔημοκρατίαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]