Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέση Καταστροφής και Ολέθρου!


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Πόσο μπερδεμένα είναι τελικά τα πράγματα και οι έννοιες μεταξύ δύο κυβερνητικών εταίρων;
Ακόμα και αν αποχωρήσουν ο Καμμένος και τα υπολείμματα του "κάτι σαν κόμμα", του οποίου υποτίθεται πως ακόμα ηγείται, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται ν' ανησυχεί, έχοντας ίσως έτοιμους κάποιους "πρόθυμους" που θα ξεπουληθούν για μερικές ακόμα μέρες δόξας και χλιδής, ευελπιστώντας ίσως και σε κάποιο κυβερνητικό πόστο, με το οποίο ο επικεφαλής της κυβέρνησης θα θελήσει να εκφράσει την ευχαρίστησή του και, γιατί όχι, την απέραντη ευγνωμοσύνη του!

Έτσι όμως, λειτουργεί η "αριστερά" των κυβερνώντων... του μεγάλου κυβερνητικού σκέλους.
Ωστόσο, από την άλλη, τα πράγματα περιπλέκονται όλο και περισσότερο και χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης, "ειδικών" στις διακυμάνσεις διανοητικών συμπεριφορών!

Ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει ευθαρσώς πως από τη μία δεν θα συμπράξει με την αξιωματική αντιπολίτευση, σε περίπτωση προτάσεως μομφής και δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος, ως υπουργός Εθνικής Αμύνης, κάτι που είναι και απόλυτα κατανοητό, αλλά από την άλλη ο ίδιος πάλι αναφέρει πως, σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή για να επικυρωθεί, το κόμμα του θ' αποχωρήσει την ίδια στιγμή, και η κυβέρνηση ως εκ τούτου θα πέσει.


Η "παρά φύση" σχέση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων έχει μπερδέψει ακόμα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπόρεσαν ακόμα να αντιληφθούν τους λόγους της συμπεριφοράς του αρχηγού τους, που ενώ μπορεί, όπως ισχυρίζεται, να βρει αμέσως τους αντικαταστάτες των ΑΝΕΛ, από την άλλη επιδιώκει μέσω όρκων πίστεως να διατηρήσει την παρούσα κατάσταση ως έχει... στηρίζοντας τον κ. Καμμένο με ένα δυσνόητο πείσμα, έχοντας μάλιστα, μόλις πριν λίγες μέρες, εκπαραθυρώσει κυριολεκτικά έναν από τους πλέον έμπιστους υπουργούς του, τον Νίκο Κοτζιά! Αγνοεί προκλητικά, ακόμα και τις εισηγήσεις στενών του συνεργατών, που του ζητούν επιτακτικά -σχεδόν τον παρακαλούν- να περατώσει τη συνεργασία αυτή με τους ΑΝΕΛ και τον αρχηγό τους και να μετακινηθεί προς άλλες συμμαχίες!

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς επιδιώκει αυτός ο πρωθυπουργός, που ενώ έχει εξασφαλισμένη την υποστήριξη κάποιον πιστών σε αυτόν βουλευτών των ΑΝΕΛ, εμμένει στην απόφασή του, να στηρίζει τον κ. Καμμένο, τραυματίζοντας βάναυσα το προφίλ του, που με τόσο κόπο σμίλευε τα τελευταία χρόνια απομακρυνόμενος οριστικά από τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από τη μεταπήδησή του στην ηγεσία μιας συνολικής κεντροαριστεράς την οποία και είχε πλευροκοπήσει! Τζάμπα και τα ταξίδια... τζάμπα και οι συνομιλίες με την ηγεσία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών... και όλα αυτά για μια πρόσκαιρη καρέκλα, με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, σε μερικούς μήνες!

Είναι ένας περίεργος χαρακτήρας ο Αλέξης ο Τσίπρας, ένας αριβίστας με πολύπλευρη και ευέλικτη ιδεολογία, που αδιαφορεί πλήρως για τις απόψεις των στελεχών του κόμματός του... αλλά και για την κάκιστη άποψη που έχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι ως προς τον κ. Καμμένο, τον οποίο δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν από "γελοίο" ως "ακροδεξιό"... Αδιαφορεί πλήρως που φέρνει τους οπαδούς του στα όριά τους, και κανένας τους στις συζητήσεις που γίνονται δεν έχει μία συγκεκριμένη πολιτική γραμμή να υποστηρίξει, αλλά είναι υποχρεωμένοι να αυτοσχεδιάζουν α λα καρτ, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται συχνά και οι ίδιοι...

Εν κατακλείδι: Αποφασίζει και διατυμπανίζει πως θα μείνει με τον Καμμένο μέχρι η Συμφωνία των Πρεσπών να φθάσει στη Βουλή μέσα με τέλη Μαρτίου του 2019 και τότε... βλέποντας και κάνοντας. Διακινδυνεύει ακόμα και να στρέψει τον αρχιτέκτονα αυτής της συμφωνίας, τον Νίκο Κοτζιά, να μετακινηθεί από την υποστήριξη αυτής της συμφωνίας, και βάζοντας σε λειτουργία τα όποια δημοκρατικά κατάλοιπα του έχουν απομείνει και όντας διωγμένος με τις κλωτσιές, να δηλώσει πως προτιμά τη συμφωνία αυτή να την επικυρώσει η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση, στέλνοντας έτσι τον πρωθυπουργό στα τάρταρα... Εξίσου όμως κινδυνεύει να χάσει και τους "πρόθυμους" που με τόση σπουδή ψάρεψε και οι οποίοι θα οδεύσουν... προς άλλες πολιτείες που εύκολα θα τους πλευρίζουν.

Η Ακροαριστερά και οι Ακροδεξιά είναι δύο άκρα που στο αέναο της αλγεβρικής τοπολογίας, παρότι βρίσκονται σε δύο αντίθετες πλευρές, μπορούν να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση και, υπό προϋποθέσεις, να ταυτιστούν και απόλυτα... Στο αέναο της σχέσης Τσίπρα-Καμμένου, κανένας δεν μπορεί ν' αντιληφθεί τι ακριβώς επιδιώκεται. Δείχνει μια άρρωστη σχέση δύο μη υγειών ανθρώπων, με πολλά δομικά προβλήματα ψυχισμού, στη σχέση που προσπαθούν απεγνωσμένα να διατηρήσουν και να προβάλουν!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]