Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία σε Σκόπια: Στο δημοψήφισμα επιλέγετε «Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα»


Ως δίλημμα μεταξύ «Βόρειας Μακεδονίας ή Βόρειας Κορέας» περιέγραψε ο Γάλλος πρέσβης στα Σκόπια Κριστιάν Τιμονιέ το επερχόμενο δημοψήφισμα, κατά τη διάρκεια χθεσινής δημόσια συζήτησης στα Σκόπια.
«Νομίζω ότι οι 'Μακεδόνες' είναι ικανοί να κάνουν θυσίες και τώρα έχουν μια πραγματική ευκαιρία, ειδικά την επόμενη εβδομάδα να το αποδείξουν. Έχω μιλήσει με ‘Μακεδόνες’ και γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι εύκολο αλλά όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις επόμενες γενιές. Θα το πω χωρίς περιστροφές: Η επιλογή (σσ: στο δημοψήφισμα) είναι μεταξύ "Βόρειας Μακεδονίας" και "Βόρειας Κορέας". Πρέπει να ξέρετε τι θα επιλέξετε».
«Η συμφωνία για το όνομα δεν είναι τέλεια, είναι ωστόσο πολύ σημαντική»,
πρόσθεσε από την πλευρά του επίσης παριστάμενος στη συζήτηση, Γάλλος διπλωμάτης Αλέν λε Ρουά.
«Υπάρχει ομόθυμη στήριξη από την ΕΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών»,
τόνισε προαναγγέλλοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα στείλει σήμερα βιντεοσκοπημένο μήνυμα υπέρ της συμφωνίας ενθαρρύνοντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες.


Ας σημειωθεί πως η Γαλλία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των φίλων χωρών της Ελλάδας, σύμφωνα με τις δημόσιες διακηρύξεις της αποτελεί μια δυτική δημοκρατική χώρα και, κυρίως, σέβεται τους λαούς και επ' ουδενί δεν επιθυμεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών και δεν επιδιώκει να δημιουργεί προβλήματα σε φίλες και σύμμαχες χώρες...

Ποιά θα ήταν η συμπεριφορά του κ. Μακρόν στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα ήταν μια φίλη και σύμμαχη χώρα, είναι ένα ερώτημα που κανείς δεν θα ήθελε να απαντηθεί... 
Αφού αυτό που υπολείπεται είναι η κήρυξη στρατιωτικού πολέμου...

Ευτυχώς, δηλαδή, που η Γαλλία θεωρεί την Ελλάδα φίλη και σύμμαχη χώρα και σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία...

Ευτυχώς...!

Γ.Μ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]