Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Σκοπιανοί των ΗΠΑ και οι αντικαταστάτες των ΑΝΕΛ


Είναι βιώσιμο το Ασφαλιστικό επειδή οι παλαιοί συνταξιούχοι είναι μελλοθάνατοι, διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους ο Τσακαλώτος! {Και με την πολιτική της κυβέρνησης, φροντίζουμε να πεθάνουν γρηγορότερα, έπρεπε να προσθέσει].

Φαίνεται πως η κυβέρνηση για τον ίδιο λόγο δεν ενδιαφέρθηκε και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, λόγω της μεγάλης αύξησης στην Ελλάδα της παιδικής θνησιμότητας. Ίσως μάλιστα λαμβάνουν υπόψη και πόσοι νέοι σκοτώνονται σε τροχαία ατυχήματα, μια και λιγοστεύουν οι άνεργοι.

Εκείνο που σκέφτομαι, είναι πως αν αντιμετωπίζουν με τέτοιο κυνισμό το θέμα των συντάξεων, γιατί στη θέση του υπουργού Οικονομικών δεν βάζουν έναν επιχειρηματία Γραφείου Κηδειών; Τι ξέρουν παραπάνω ο Τσακαλώτος, με τον Τσίπρα;

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, παρότι στη συνέχεια ανασκεύασε, αρχικά είχε τονίσει πως «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η "Μακεδονία" μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Και άλλα παρόμοια είπε στους Σλάβους ομογενείς των ΗΠΑ, οι οποίοι πίστεψαν τον Γκρούεφσκι ότι είναι Μακεδόνες, κι έστελναν κατά χιλιάδες τα δολάρια για την επιτυχία της αλυτρωτικής πολιτικής. Ο Γκρούεφσκι κατάλαβε νωρίς πόσο επικερδές είναι το επάγγελμα του μακεδονίζοντα, και τους ντόπαρε συνεχώς.


Μήπως όμως ο Αλβανοσλάβος -με γιαγιά Αλβανίδα- πρωθυπουργός των Σκοπίων, με όλα αυτά, σας κόντυνε κ. Κοτζιά; Κι εσάς μπορεί να μη σας ενδιαφέρει, αφού έμειναν ικανοποιημένοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, ενδιαφέρει όμως τους Έλληνες πατριώτες, που δανείστηκαν ακέραια την Πατρίδα από τα παιδιά τους, και θα την επιστρέψουν τραυματισμένη.

Το Ποτάμι θα ψηφίσει για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, διαβεβαίωσε ο γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. Αυτό είχε γίνει αντιληπτό από καιρό, και ενισχύει τις υπόνοιες ότι το Ποτάμι ιδρύθηκε για να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ, εμφανίζοντας μια κατά φύση συμμαχία, στη θέση της θνήσκουσας παρά φύση.

Τι λέει και γι’ αυτό η κυβέρνηση; Δεύτερη στην Ε.Ε. σε απώλεια εσόδων από ΦΠΑ η Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και η διαφορά είναι τεράστια από άλλες χώρες, όπου το έλλειμμα ΦΠΑ ήταν 0,85% στο Λουξεμβούργο, ενώ 29% στην Ελλάδα. Ανέβασαν το ΦΠΑ στο ταβάνι για να εισπράξουν περισσότερα, και φυσικά απέτυχαν, όπως όλοι το περιμέναμε αυτό, εκτός από την κυβέρνηση που βρίσκεται στον δικό της κόσμο.

Αναμενόμενο κι αυτό, όπως το έγραψα τις προηγούμενες μέρες. Εννοώ την συγκατοίκηση του Βαγγέλη Ντούλε, υποστηριζόμενου από τους Έλληνες της Αλβανίας, με τον Τουρκαλβανό ηγέτη των Αλβανοτσάμηδων, Σφετίμ Ίντριζι, στο ίδιο κόμμα.

Λίγες ημέρες μετά την ένταξη των Αλβανοτσάμηδων στο συνασπισμό του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ίντριζι, κάθισε στα δεξιά του αρχηγού Λουλζίμ Μπάσα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Αυλώνα , περιοχή του Ντούλε, ο οποίος φυσικά, απουσίασε από την εκδήλωση. Τα αλβανικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι η απουσία αυτή οφείλεται στην παρουσία του επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων στη συνάντηση.

Η εταιρεία των Σκοπίων "Σιδηροδρομικές Μεταφορές Μακεδονίας" ζητά από τη Σερβία να μην καταργήσει τη διεθνή σύνδεση Βελιγραδίου - Θεσσαλονίκης, επειδή είναι το μοναδικό διεθνές τρένο σε όλη την πΓΔΜ. Ο λόγος της κατάργησης από το Βελιγράδι της διεθνούς αυτής σιδηροδρομικής γραμμής γίνεται για οικονομικούς λόγους και έχει άμεση συνάρτηση με τη σχέση κόστους-αποδοτικότητας.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]