Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα παρακαλάει το Βερολίνο να αγοράσει τους σιδηροδρόμους της…


Η Τουρκία, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων της, ζήτησε την οικονομική και τεχνολογική υποστήριξη της Γερμανίας, ανέφερε ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός Deutsche Welle, επικαλούμενος το περιοδικό Der Spiegel.

Η Άγκυρα ελπίζει να παραδώσει ένα έργο αξίας 25 δισ. Ευρώ σε μια κοινοπραξία με τον γερμανικό τεχνολογικό γίγαντα της Siemens, δήλωσε η Deutsche Welle, σημειώνοντας ότι η χώρα σχεδιάζει να ανοίξει νέες γραμμές τρένων υψηλής ταχύτητας, εκτός από την προσθήκη νέων αμαξοστοιχιών.

Η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση στη γερμανική κυβέρνηση για το έργο πριν από τρεις μήνες, δήλωσε ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός και πραγματοποιούνται συναντήσεις «κεκλεισμένων των θυρών», μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας για το σκοπό αυτό.

Η Siemens, η οποία πραγματοποίησε συμφωνία ύψους 340 εκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία τον Απρίλιο, για 10 τρένα μεγάλης ταχύτητας, δεν έχει επιβεβαιώσει τα νέα.


Οι τουρκικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι (αποτελούν συνέχεια των Οθωμανικών Σιδηροδρόμων) ιδρύθηκαν το 1929, ελέγχουν ένα ενεργό δίκτυο περίπου 12.532 χιλιομέτρων (7.787 μίλια) των σιδηροδρόμων, το 22ο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σύστημα στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα βρέθηκε μπροστά σε μια σοβαρή εξέλιξη που καθυστερεί την σύναψη της συμφωνίας καθώς όλες οι μελέτες είχαν πραγματοποιηθεί στη βάση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας 1 ευρώ= 2 λίρες με τη σημερινή ισοτιμία να ξεπερνά τις 7-8 λίρες. Αλλάζοντας τον τρόπο αποπληρωμής της επένδυσης.

Ταυτοχρόνως, το Βερολίνο καθυστερεί χρησιμοποιώντας την σαν όπλο για την απελευθέρωση των Γερμανών κρατουμένων από το καθεστώς του Tayip Erdogan.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]