Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκάλυψη σοκ από τον Τσίπρα


Ο πρωθυπουργός μπορεί να αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ταυτόχρονα αγράμματος (η Διεθνή Έκθεση), αμόρφωτος (έχουμε μαξιλάρι και δεν χρειαζόμαστε τις αγορές) και ψεύτης (σε όλα), αλλά είναι ίσως από τις λίγες φορές που η ρητορική του μανία τον παγίδευσε σε μια τραγική ομολογία. Άθελά, του. Βάζοντας ταφόπλακα στην «περήφανη» πολιτική του.

Το Σάββατο, εν μέσω χειροκροτημάτων των κλακαδόρων που είχαν μαζευτεί στο Βελλίδειο να ακούσουν τον ηγέτη τους, ο πρωθυπουργός κατέληξε στην απαρίθμηση των οικονομικών … επιτευγμάτων του σήμερα, αποστομώνοντας (νόμισε) τους αντίπαλούς του με το επιχείρημα:

«Όλα αυτά, η "έξοδος (η έξοδο στην αγράμματη των συριζαίων) από το μνημόνια", η "ανάπτυξη" και οι "ελαφρύνσεις" από την επίτευξη δημοσιονομικού χώρου, αντάμα με την «εμπιστοσύνη των αγορών και των ΗΠΑ με την ΕΕ») αποδεικνύουν ότι είχαμε και σχέδιο και όραμα όταν πήραμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Το οποίο υλοποιούμε».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι χτες δεν ξέραμε ότι η σημερινή κατάσταση της χώρας είναι αποτέλεσμα του σχεδίου και του οράματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δηλαδή, ότι βάσει σχεδίου καθυστέρησε το πρώτο εξάμηνο του 2015 κάθε σοβαρή επαφή και συνομιλία με την ΕΕ ώστε, βάσει του ίδιου σχεδίου να οδηγηθεί η χώρα σε κλείσιμο των τραπεζών, σε νέο τρίτο μνημόνιο, σε νέο, μεγαλύτερο χρέος κατά 85 δις ευρώ, σε μηδενισμό της αξίας των μετοχών των τραπεζών, σε εξαφάνιση περιουσίας άνω από 90 δις ευρώ από τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών.

Εμείς μέχρι προχτές πιστεύαμε αυτό που μας έλεγε ο πρωθυπουργός και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ότι εξαναγκάζονται σε μια πολιτική που δεν είναι δική τους, που δεν συμφωνούν και που περιμένουν να βγουν από τα μνημόνια για να την ανατρέψουν!


Δεν φανταζόμασταν καν ότι οι περικοπές στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η κατάργηση των επιδομάτων πολυτέκνων, η περικοπή των συντάξεων χηρείας και των αναπήρων, η πολύχρονη καθυστέρηση απονομής συντάξεων για λόγους λογιστικούς και μόνο, η αντισυνταγματική κλοπή εισοδημάτων μισθωτών, οι αρνήσεις εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων, έγιναν βάσει του σχεδίου και του οράματος αυτής της κυβέρνησης.

Ούτε ξέραμε ότι η αύξηση του δημόσιου χρέους κατά 40 δις και η εκτόξευσή του στο 170% του ΑΕΠ έγινε βάσει αυτού του οράματος. Ταυτόχρονα, δεν φανταζόμασταν ότι η υποθήκευση όλης της περιουσίας του λαού για 99 χρόνια, η παράδοση των δημόσιων οργανισμών και της Κοινής Ωφέλειας σε ξένους έναντι πινακίου φακής και το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων σε ξένους στο υποπολλαπλάσιο της αξίας τους ήταν μέρος του σχεδίου και του οράματος ΣΥΡΙΖΑ.

Πέσαμε από τα σύννεφα μαθαίνοντας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προχτές, ότι η αιχμαλωσία της χώρας σε φορομπηχτική πολιτική λιτότητας μέχρι το 2062, με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 ως το 2022 και 2,5% μετά, έγινε μεν με δική του υπογραφή (αυτό το ξέραμε), αλλά ήταν μέρος ενός σχεδίου που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν έρθει στην εξουσία, ως στοιχείο του οράματός του.

Όπως εκπλαγήκαμε μαθαίνοντας ότι η διαρκής (η διαρκή για τον αγράμματο πρωθυπουργό) περικοπή των δημοσίων επενδύσεων, μέχρι εξαφάνισής τους, που απαγορεύει στις κυβερνήσεις να εκτελούν μεγάλα έργα με όρους πιο συμφέροντες για το δημόσιο ταμείο και τους εργαζόμενους, όπως επίσης και βαρύτερη φορολογία στα εισοδήματα καις τις περιουσίες ήταν σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση το 2015.

Αλλά, και ο θρίαμβος της εκ περιτροπής εργασίας και η συνέχιση της λιτότητας και της ανεξέλεγκτης ακρίβειας στις τιμές των αγαθών δεν είναι λοιπόν τυχαίες. Όπως δεν είναι τυχαία και η εκτόξευση των οφειλών των πολιτών, λόγω ανημπόριας. Παράλληλα με τη διόγκωση των αδήλωτων εισοδημάτων και της φοροδιαφυγής. Κι αυτά είναι αποτέλεσμα του οράματος και του σχεδίου.

Α! Να μη λησμονούμε ότι και η αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα και οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, μαζί με την περιφρόνηση της νομιμότητας σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής είναι σχέδιο και όραμα της πρώτης φοράς αριστεράς.

Και, πού να φανταστεί κανείς ότι η επιτροπεία της χώρας για 44 ακόμα χρόνια από τους δανειστές και η ανά 6μηνο υποχρέωσή της να ελέγχεται από αυτούς αν ακολουθεί πολιτική λιτότητας έγινε με βάση το οραματικό και προσχεδιασμένο τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευε τους ψηφοφόρους πριν το 2015, παριστάνοντας τον υποστηρικτή του Κάστρο, του Μαδούρο, της Ρωσίας, του Ιράν, της Κίνας και μιας ανεξάρτητης επαναστατικής και συγκρουσιακής αριστεράς, ενώ, σύμφωνα με τις προχτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, σχέδιό του και όραμά του ήταν να γίνει ο στενότερος συνεργάτης και συνεταίρος και υποστηρικτής της πολιτικής των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας στα ελληνικά εθνικά θέματα.

Για τις επενδύσεις και την ανυπαρξία τους ή την καθυστέρησή των ελάχιστων που υπάρχουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της γραφικότητας δεν είπαμε τίποτε. Παρ όλο που ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε πολύ υπερήφανος για την αύξησή τους, πράγμα που είδε οπωσδήποτε σε κάποιο από τα οράματα. Είτε με συντρόφους του είτε μόνος.

Είναι ευχάριστη έκπληξη, που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσημα από τη Θεσσαλονίκη, ότι τα μέχρι σήμερα «επιτεύγματα» της κυβέρνησής του ήταν και είναι αποτελέσματα σχεδίου και οράματος. Γιατί εμείς νομίζαμε ότι ήταν αποτέλεσμα ασχετοσύνης, τυχοδιωκτισμού, αρπακόλας και παντελούς αδιαφορίας για την πατρίδα και τους κατοίκους της. Βρέ, τι λάθος κάναμε.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» αναφέρει το 1924: «Το μοίρασμα της Μακεδονίας μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τον πόθο των Μακεδόνων στα διάφορα κομμάτια της διαμελισμένης των πατρίδος προς την συνένωση και την αποκατάσταση μιας Μακεδονίας ενιαίας και ανεξάρτητης. Ο ίδιος πόθος για μια ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη συνενώνει τον θρακικό λαό, που έχει κατατεμαχισθή σε τρία μέρη, από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία»!

    Στο 3ο Συνέδριο δε του ΚΚΕ αναφέρεται «Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού», προτείνει να «συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη» και καταλήγει εντελώς επαναστατικά: Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η εργατοαγροτική κυβέρνηση! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!» Αυτούς τους αμετανόητους τύπους νομιμοποίησε ο ψευτο-εθνάρχης Καραμανλής, οι οποίοι ποτέ δεν αποκήρυξαν τις κατάπτυστες, εμπρηστικές και ανθελληνικές τους θέσεις.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]