Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβαίνουν τον... Ρουβίκωνα


Του Τάσου Ευαγγελίου

«Δεν πιστεύω ότι η ασφάλεια οποιουδήποτε τέθηκε σε διακινδύνευση καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της παρούσας διακυβέρνησης. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε λογική τρομοϋστερίας και γενικευμένης καταστολής».

Η απάντηση αυτή δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο όταν ρωτήθηκε σχετικά με την νέα επίθεση του Ρουβίκωνα που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθεί εκ νέου διεθνώς η χώρα, αφού η επίθεση έγινε σε μια πρεσβεία ξένης χώρας.

Εκτέθηκε και η ΕΛΑΣ, τόσο από την εμφάνιση και την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης από τον αστυνομικό φρουρό όσο και από τις αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες ούτε το «κουμπί» του συναγερμού λειτουργεί, για να ειδοποιήσει παρακείμενες δυνάμεις ούτε καν ο ασύρματός του.

Το ζήτημα που προκύπτει όμως για μια ακόμη φορά είναι η στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του φαινομένου που φέρει το όνομα Ρουβίκωνας.

Και αυτό λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η απάντηση του κ. Τζανακόπουλου για τα περί ασφάλειας αφορούσε μόνο το σκέλος της δράσης του Ρουβίκωνα και όχι την εγκληματικότητα, μεγάλη και μικρή που έχει λάβει διαστάσεις πραγματικού «τρόμου» για τους πολίτες.

Πολίτες που παρακολουθούν την αστυνομία να τους προτρέπει να κάνουν πως κοιμούνται όταν εισβάλουν σπίτια τους κακοποιοί ή να μην αντιδρούν όταν τους ληστεύουν στο δρόμο.


Επίσης ως δεδομένο λαμβάνεται και ότι δεν αφορούσε η δήλωση για τα περί ασφάλειας τις περιπτώσεις της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα με τους 24 νεκρούς και της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 99 νεκρούς.

Ως προς το σκέλος της ασφάλειας από τη δράση του Ρουβίκωνα η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτελεί απλά μια συνέχεια στην ανοχή που δείχνει αυτή η κυβέρνηση και το κόμμα που τη στηρίζει στη δράση του.

Οι δηλώσεις των στελεχών του περί ακτιβισμού είναι λίγο πολύ γνωστές. Σε αυτές προστίθενται και τους κ. Τζανακόπουλου, του εκπροσώπου δηλαδή του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η φράση δεν έχει κινδυνεύσει η ασφάλεια κανενός έρχεται να προστεθεί σε αυτή περί ακτιβίστικης ενέργειας που αφορούσε στην εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή το 2017, όταν η αστυνομία αφού τους συνέλαβε τους επέστρεψε στο Σύνταγμα με εντολή προέδρου Βουλής Νίκου Βούτση.

Έρχεται να προστεθεί και σε αυτή του Ιουλίου του 2018 πάλι από τον κ. Τζανακόπουλου ο οποίος δήλωνε ότι «ο Ρουβίκωνας, πράγματι, είναι μια αντιεξουσιαστική ομάδα, η οποία κάνει ακτιβιστικές ενέργειες»

Το ερώτημα είναι όμως κατά πόσο αυτή η ανοχή προς το Ρουβίκωνα μπορεί να κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Ειδικά όταν διαπιστώνουν ότι η ανοχή αυτή έχει αρχίσει να γίνεται κτήμα από τους ίδιους τους αστυνομικούς που βρίσκονται να έχουν το ρόλο του παρατηρητή στις διάφορες «ακτιβιστικές» κατά τον κ. Τζανακόπουλο και τα λοιπά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενέργειες.

ΥΓ. Η μόνη φορά που θεωρήθηκε φασιστική η δράση του Ρουβίκωνα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ήταν όταν επιχείρησε να εισβάλει στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκη. Έγινε όμως κατά λάθος. Διότι δεν είχε βγει ακόμη το ημερήσιο δελτίο επιθέσεων του Ρουβίκωνα με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη. Αμέσως μετά τα στελέχη της κυβέρνησης... είχαν σπεύσει να εξαφανιστούν από το προσκήνιο.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]