Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μόσχα επιρρίπτει ευθύνες στο Ισραήλ


Οι "παραπλανητικές πληροφορίες" των ισραηλινών δυνάμεων προκάλεσαν τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Η Μόσχα επέρριψε εκ νέου χθες την ευθύνη στο Ισραήλ για την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, τονίζοντας ότι οι ισραηλινές ενέργειες είναι αποτέλεσμα "είτε έλλειψης επαγγελματισμού είτε εγκληματικής αμέλειας".

Δεκαπέντε Ρώσοι στρατιωτικοί, μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος παρακολούθησης IL-20 συνετρίβη κοντά στη Λαττάκεια στη βόρεια Συρία τη Δευτέρα.

Κατά την παρουσίαση την Κυριακή των αποτελεσμάτων την έρευνας του ρωσικού στρατού για τις συνθήκες του περιστατικού, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι οι "παραπλανητικές πληροφορίες" που έδωσε ο ισραηλινός στρατός για τις επιδρομές που θα πραγματοποιούσε "δεν επέτρεψαν στο ρωσικό αεροσκάφος IL-20 να κινηθεί εγκαίρως σε ασφαλή περιοχή".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα έλαβε κλήση από την ισραηλινή διοίκηση στις 18:39 ώρα Γκρίνουιτς, που προειδοποιούσε ότι το Ισραήλ βομβαρδίσει στη "βόρεια Συρία", όπου το ρωσικό αεροσκάφος παρακολούθησης διεξήγαγε αποστολή πάνω από την ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντιλίμπ.

Η Ρωσία τότε διέταξε το αεροσκάφος της να επιστρέψει στην αεροπορική βάση Χμέιμιν, αλλά "ένα λεπτό" μετά την κλήση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ισραηλινά F-16 βομβάρδισαν την Λαττάκεια, κοντά στην βάση Χμέιμιν.


Εκεί, "ισραηλινά αεροσκάφη είδαν το ρωσικό IL-20 και το χρησιμοποιήσαν ως ασπίδα ενάντια σε αντιαεροπορικούς πυραύλους ενώ συνέχισαν τους ελιγμούς στην περιοχή", είπε ο Κονασένκοφ.

Τα αντικειμενικά δεδομένα δείχνουν ότι οι "ενέργειες των ισραηλινών πιλότων, που προκάλεσαν το θάνατο 15 Ρώσων στρατιωτών προήλθαν είτε από έλλειψη επαγγελματισμού είτε από εγκληματική αμέλειας", τόνισε κατηγορώντας για "τυχοδιωκτισμό" τον ισραηλινό στρατό.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις απέρριψαν την ρωσική εκδοχή, τονίζοντας με ανακοίνωσή τους χθες ότι τα αεροσκάφη τους "δεν κρύφτηκαν πίσω από κανένα αεροσκάφος και ότι ισραηλινά αεροσκάφη βρίσκονταν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ τη στιγμή που καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος".

Η ανακοίνωση εξέφραζε ξανά τα συλλυπητήρια του Ισραήλ στην Ρωσία για το θάνατο των Ρώσων στρατιωτών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. http://greeknation.blogspot.com/2018/09/s-300.html

    "Σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 θα σταλεί στη Συρία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μετά τη χρήση του αεροσκάφους Il-20 σαν ασπίδα από την ισραηλινή αεροπορία.
    Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η Μόσχα θα παραδώσει προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ως απάντηση στον ρόλο του Ισραήλ στη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 την περασμένη εβδομάδα.
    Οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν το προηγμένο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300 μέσα σε δύο εβδομάδες. Είναι ικανό να αναχαιτίσει εναέριες απειλές σε εμβέλεια άνω των 250 χιλιομέτρων και ταυτόχρονα να πλήξει αρκετούς εναέριους στόχους», τόνισε ο Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι οι S-300 θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες μάχης της συριακής αεροπορίας.
    Επιπλέον, ο Σοϊγκού υπογράμμισε πως θέσεις διοίκησης των δυνάμεων της συριακής αεροπορίας θα λάβουν αυτόματο σύστημα ελέγχου που θα διασφαλίζει την αναγνώριση των ρωσικών αεροσκαφών.
    «Θέσεις διοίκησης των συριακών στρατευμάτων και μονάδων στρατιωτικής αεροπορικής άμυνας θα είναι εφοδιασμένες με αυτόματο σύστημα ελέγχου, το οποίο παρέχεται μόνο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό θα διασφαλίζει την κεντρική διαχείριση όλων των δυνάμεων και εγκαταστάσεων της αεροπορικής άμυνας της Συρίας, την παρακολούθηση της κατάστασης στον εναέριο χώρο και τον άμεσο προσδιορισμό του στόχου. Το σημαντικότερο, θα εξασφαλίσει την ταυτοποίηση όλων των ρωσικών αεροσκαφών από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Συρίας», δήλωσε ο Σοϊγκού."


    ΥΓ:Επραξαν απιστευτη βλακεια οι Ισραηλινοι και θα τους γυρισει μπουμερανγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]