Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος αποδομεί τον Αλέξη Τσίπρα;


Του Γιάννη Σιδέρη

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης την ημέρα που ανακοινωνόταν ο 92ος νεκρός από την πυρκαγιά, κατηγορεί τη ΝΔ στο twitter, ότι με τη βοήθεια των φιλικών της ΜΜΕ έχει ενορχηστρώσει το σύνθημα «αποδομείστε τον Αλέξη Τσίπρα», και με αγωνιστική έπαρση συμπληρώνει: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» (σήκω Αντρέα να τον δεις)!

Λίγο... υπερβολικός ο πυρέσσων υπέρ Τσίπρα ευρωβουλευτής.

Την αποδόμησή του φρόντισε πρωτίστως ο ίδιος ο αρχηγός του: Αρχικώς με την συνήθη συνωμοσιολογική γραμμή άμυνας που προέβαλε υποβολιμαίως, περί προσπάθειας αποσταθεροποίησης της λαοπροβλήτου, αφού οι φωτιές ήταν ύποπτες και ασύμμετρες. Στη συνέχεια ενώ εντόπιζαν ακόμη νεκρούς, καμένους και πνιγμένους, και την ίδια στιγμή άλλοι χαροπάλευαν, επέδειξε απουσία συναισθηματικής νοημοσύνης, προτάσσοντας την καταγγελία για την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση. Την αποδόμηση επεξέτεινε ραγδαία η αλήστου μνήμης σύσκεψη «σε ζωντανή σύνδεση», κατά το αποτρόπαιο βράδυ.

Σε στιγμές κοινωνικής οδύνης ένας ηγέτης υποστέλλει έως συρρικνώσεως τον καταγγελία. Χρησιμοποιεί τον συμπαθητικό και συμπονετικό λόγο, επιδεικνύει συνάνθρωπη αλληλεγγύη, επιδεικνύει (ακόμη κι αν δεν καταλαμβάνεται από) τύψη για τα όποια λάθη, εκφράζει παραμυθία, και δίνει παρηγορητική υπόσχεση του μέλλοντος. Δεν αποδίδει στους νεκρούς ευθύνη για την τραγική μοίρα τους, ούτε στέλνει τον Καμένο σε ανθρώπους απελπισμένους, χαμένους, φοβισμένους, χαροκαμένους, σε ανθρώπους που βίωσαν το φρικώδες και είναι ενεοί, να τους ψέξει ότι μιλάνε σαν τον Πορτοσάλτε και τώρα που τα έπαθαν αυτά ως αυθαιρετούχοι, θα έβαλαν μυαλό.


Για την αποδόμηση του κ. Τσίπρα φρόντισαν επίσης οι Ηρακλείς του πρωθυπουργικού στέμματος. Όπως ο Παύλος Πολάκης που βυσσοδομεί κατά πάντων και δη κατά των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ όλα καλά εκεί; Συγνώμη για την ενόχληση!), ενώ χρησιμοποιεί άστοχες φράσεις ότι οι νεκροί θολώνουν την άριστη αντίδραση του κράτους (εντάξει προσωπικά πιστεύω ότι άλλο ήθελε να πει, αλλά αφού έκανε το λάθος, θα μπορούσε με μια μειλίχια και ψύχραιμη διορθωτική ανακοίνωση να το εξηγήσει. Αλλά αν το έκανε πως θα υπεδείκνυε εχθρούς;).

Για την αποδόμηση του κ. Τσίπρα φρόντισε ο κ. Σπίρτζης με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του. Αφενός με την φασιστική λογική της οικογενειακής ευθύνης, αφού στο οικόπεδο όπου βρήκαν το θάνατο οι 26, ο ιδιοκτήτης ήταν συγγενικό πρόσωπο παλιού στελέχους της ΝΔ, αφετέρου με τα «ζητήσαμε συγνώμη ,τι άλλο θέλετε;» (Ελα ντε, ευγνώμονες έπρεπε να είμαστε!).

Φρόντισε επίσης ο κατεξοχήν γνώστης των μεθόδων προβολής και φιλοτέχνησης πολιτικών προφίλ (ερευνητής κοινής γνώμης άλλωστε ), καθηγητής Βερναρδάκης με το περίφημο δε φταίει ο Τσίπρας, «είναι 44 χρόνων». Κοντολογίς, άνευ προθέσεως, τον είπε ανεύθυνο!

Τον κ. Τσίπρα τον αποδομούν καθημερινά οι βουλευτές του στα κανάλια και τα ράδια - γι αυτό και αποδείχτηκε σοφή η απόφαση του Γραφείου Τύπου του κόμματος να τους μαζέψει την πρώτη εβδομάδα με την πρόφαση του «πένθους». Όταν επανήλθαν αναζωπύρωσαν τον κοινωνικό θυμό και την κοινωνική απαξία. Πχ. εν μέσω συλλογικής κατήφειας σκόρπισε γέλωτα η άποψη της κας Αυλωνίτου ότι καμένοι πνίγηκαν στη θάλασσα γιατί δεν ήταν εκπαιδευμένοι ( Προφανώς οι πνιγμένοι θα λούφαραν όταν ήταν να περάσουν από… εκπαίδευση των ΟΥΚ)!

Το κ. Τσίπρα τον αποδόμησε χθες και η δυσάρεστη - για τον γράφοντα - έκπληξη, ο Φώτης Κουβέλης, που ως σηματωρός κατέδειξε το νέο κυβερνητικό αφήγημα:

Υποστήριξε ότι αντιλαμβάνεται απόλυτα πως «έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων και όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι», και διαβεβαίωσε ότι δεν επιχειρεί να συμψηφίσει. Αλλά, όπως είπε «εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οκτώ μνημονιακών ετών, εξέρχεται από το πρόγραμμα».

Ευτυχώς που δεν θέλησε να συμψηφίσει! Αν «ήθελε» ποιος ξέρει τι άλλο ανοσιούργημα θα διέπραττε…

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μην οργανώσει θεαματικές φιέστες για την έξοδο από το μνημόνιο (το καταδικό της μνημόνιο, μην ξεχνιόμαστε) γιατί θα αναρρίπιζε την αγανάκτηση. Ωστόσο θα καταβάλει τα μέγιστα προκειμένου να πείσει αυτό στο οποίο απ΄ αρχής στόχευε. Ότι με τη δική τη άριστη διοίκηση η χώρα αφήνει πίσω την εποχή των παγετώνων. Ότι η 20η Αυγούστου είναι το σύνορο της νέας ελπιδοφόρας εποχής.

Η προπαγανδιστική προσπάθεια θα είναι έντονη, όχι μόνο για να αντισταθμίσει το ελλείπων υπερθέαμα του Καστελόριζου και της Πνύκας (θα νιώθει μοναξιά το πνεύμα του Περικλή), αλλά για να υπερκεραστεί και η εικόνα των νεκρών.

ΥΓ: Εν τω μεταξύ αν οι προαναφερθέντες με τις δηλώσεις και συμπεριφορές τους αποδομούν τον Πρωθυπουργό, κάποιοι άλλοι αριστεροί ( τύπου Νίκου Φίλη, ως πρόχειρο παράδειγμα εσωτερικής φωνακλάδικης παρουσίας), αποδομούν την ιδέα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, διατελούντες εν (ενοχική;) σιωπή!

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]