Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε ελεύθερη πτώση η Τουρκία


Η επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ ενισχύει τις ανησυχίες των επενδυτών για τη δυνατότητα των τουρκικών αρχών να ελέγξουν τον πληθωρισμό, οδηγώντας την τουρκική λίρα χαμηλότερα.

Το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί 3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να βουτάει κάτω από το ιστορικό χαμηλό επίπεδο των 5,4 λιρών το δολάριο στο οποίο βρέθηκε τη Δευτέρα. Οι απώλειες του νομίσματος από τότε που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανέρχονται στο 8%.

Το κλίμα ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσιγκτον επιδεινώθηκε περαιτέρω την Τετάρτη, καθώς η τουρκική αποστολή που επισκέφτηκε τις ΗΠΑ αρνήθηκε να δεσμευτεί στην απελευθέρωση του Αμερικανού κληρικού Άντριου Μπράνσον.

Η τουρκική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ συναντήθηκε με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν για 45 λεπτά. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο οι Τούρκοι αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες για την κατάσταση της τουρκικής τράπεζας Halkbank που βρίσκεται υπό έρευνα για το ρόλο της στην παράκαμψη αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν και είναι αντιμέτωπη με μεγάλο πρόστιμο.

Οι Αμερικανοί τόνισαν σύμφωνα με το Bloomberg πως δεν θα εξετάσουν οποιοδήποτε μέτρο ανακούφισης για την Halkbank μέχρι να απελευθερωθεί ο Μπράνσον.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]