Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα υποδεικνύει τις ΗΠΑ, πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα


Το έγγραφο στο οποίο γράφηκε η «οδηγία περί πραξικοπήματος» που διέταξε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, υπογράφεται από έναν άντρα που ονομάστηκε John, ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak την Τρίτη.

Ισχυρές προσωπικότητες με το όνομα John στην Τουρκία την εποχή εκείνη, περιλαμβάνουν τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ John Bass και τότε τον διοικητή της στρατιωτικής βάσης του Incirlik, John Walker.

Το έγγραφο, που δημιουργήθηκε από έναν χρήστη του Word που ονομάστηκε John στις 7 Ιουλίου και τελευταίο τροποποιήθηκε στις 10.45 μ.μ. τη νύχτα της απόπειρας, στάλθηκε από το τουρκικό σύστημα διανομής εσωτερικών εγγράφων και ανακαλύφθηκε από τους ανακριτές στο γραμματοκιβώτιο του Hüseyin Ömür, βοηθός του στρατηγού Mehmet Partigöç, επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων του στρατου που το όνομά του εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Το έγγραφο αντιπροσωπεύει μια νέα απόδειξη της σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με την απόπειρα πραξικοπήματος παρά τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ ότι ήταν από την πλευρά της δημοκρατίας, ανέφερε η εφημερίδα.


Λόγω του επιπέδου στρατιωτικής γνώσης που εμφανίζεται στο έγγραφο, ήταν πιθανό ότι ο συγγραφέας του εγγράφου ήταν Walker, είπε.

Αυτό αφήνει ανοιχτό το ερώτημα κατά πόσο ο Walker θα μπορούσε να γράψει ένα τέτοιο έγγραφο στα τουρκικά ή αν θα είχε χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του υπολογιστή για μια τέτοια μυστική αποστολή.

Όλοι οι άνδρες που ονομάζονταν John που ήταν στην Τουρκία κατά τη στιγμή της απόπειρας πραξικοπήματος, τώρα ερευνώνται, ανέφερε το άρθρο.

Μια πρόσφατη περίοδος δύσκολων σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας οδηγησε τις ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις σε δύο Τούρκους υπουργούς, για τη συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού ποιμένα Andrew Brunson.

Μετά την απάντηση της Τουρκίας, θέτοντας δικές της κυρώσεις σε δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν ότι θα τερματίσουν μια προτιμησιακή εμπορική συμφωνία με την Τουρκία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]