Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νεκροί δείχνουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Επειδή υπάρχουν νεκροί (91 τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) που συνεχώς αυξάνονται, πρέπει επιτέλους, να ασχοληθούμε με το μείζον και να σταματήσουμε τις κυβερνητικές πνευματικές (και άλλους τύπου) "παλλινδρομήσεις"...

Και ποιό είναι αυτό το μείζον; Η Συνταγματική υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης να φροντίζει για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών.

Στην περίπτωση των πρόσφατων τραγικών πυρκαγιών, η ασφάλεια των πολιτών, δηλαδή η ίδια τους η ζωή. Συνταγματική υποχρέωση στην οποία η παρούσα κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς, αφού υπάρχουν νεκροί, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται σχεδόν καθημερινά, και δεν έγινε κατορθωτό να μειωθεί, παρά τις εντονότατες προσπάθειες της κυβέρνησης, των κρατικών μηχανισμών αλλά και του κυβερνητικού παρακράτους.

Η κυβέρνηση επέδειξε εγκληματική αμέλεια στο ζήτημα της προστασίας ζωής των αδικοχαμένων πολιτών. Ενώ στη συνέχεια στελέχη της συμπεριφέρθηκαν αισχρά προσπαθώντας να πείσουν πως δεν υπάρχουν νεκροί (βλ. Πολάκης).

Το Σύνταγμα επιβάλλει στην κυβέρνηση να προστατεύει τους πολίτες. Και αυτό δεν συνέβη, επειδή δεν υπήρχαν μέτρα και υποδομές πρόληψη, αλλά δεν υπήρχαν και τα επαρκή μέσα αντιμετώπισης τόσο της πυρκαγιάς όσο και της διάσωσης των πολιτών. Σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο διαχείρισης της κρίσης, τα όσα αποκαλύπτονται (και πιθανότατα θα αποκαλυφθούν όσο περνούν οι ημέρες) αποδεικνύουν την πλήρη ανικανότητα των αρμοδίων, που όμως -σύμφωνα με τους ίδιους- δεν είναι υπεύθυνοι επειδή "έκαναν όλα όσα έπρεπε"...


Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το παρεάκι του, δεν υπάρχουν μόνο πολιτικές ευθύνες, αλλά και ποινικές, εξαιτίας του θανάτου τόσων πολλών ανθρώπων. Και αυτές οι ποινικές ευθύνες προέρχονται από την εγκληματική αμέλεια μη ύπαρξης των σχετικών υποδομών πρόληψης, αντιμετώπισης - καταστολής μιας πυρκαγιάς σε ημιαστική (ή αστική;) περιοχή, αλλά και έγκαιρης διάσωσης όσων γλίτωσαν από τον πύρινο όλεθρο!

Τι απέδειξαν αυτοί οι ελεεινοί που συνεχίζουν να συνεδριάζουν αναζητώντας "Ιφιγένειες" για να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες;
Απέδειξαν πως είναι απολύτως ανεπαρκείς να κυβερνούν και να προστατεύουν τους πολίτες.
Απέδειξαν πως είναι απολύτως ανίκανοι να λειτουργούν προς την (απαιτητή) κατεύθυνση μέριμνας προστασίας των πολιτών. Των πολιτών όλης της χώρας, η οποία έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος των καιρικών - φυσικών ή άλλων φαινομένων, αλλά κυρίως, έχει εγκαταλειφθεί στην ανικανότητα χρυσοπληρωμένων αρμοδίων και ποτέ υπευθύνων, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές πολιτών.

Δεν πρόκειται για αριθμούς και στατιστικά στοιχεία.
Αφορά ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν επειδή κάποιοι συγκεκριμένοι δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν.

Είναι πολιτικά υπεύθυνοι επειδή δεν ικανοποίησαν την επιταγή του Σύνταγμα που απαιτεί από την κυβέρνηση να μεριμνά για την ζωή ενός εκάστου των πολιτών της χώρας.
Είναι ποινικά υπεύθυνοι για τον θάνατο όλων αυτών των συμπατριωτών μας.

Για την πολιτική τους ευθύνη θα κριθούν επί της κάλπης των επόμενων εκλογών.
Για την ποινική τους ευθύνη επιβάλλεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να τους επιβληθούν οι σχετικές ποινές για όλους αυτούς τους θανάτους (ή δολοφονίες;).

Και αυτά μόνο για τις φωτιές... Για τα εθνικά θέματα και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα θα πρέπει να γίνουν ειδικά δικαστήρια και να επιβληθούν παραδειγματικές ποινές, προς αποφυγή εφαρμογής παρόμοιων κυβερνητικών πολιτικών στο μέλλον.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Συμφωνώ με αυτά που γράφονται παραπάνω αλλά να μη ξεχνάμε τις δικές μας ευθύνες. Ευθύνες που ξεκινούν από το πέταγμα του τσιγάρου από το παράθυρο, παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, ή και ότι άλλο κάνουμε εμείς οι νεοέλληνες (το κεφαλαίο Ε δεν μας αρμόζει), με το δε βαριέσαι εγώ θα σώσω την Ελλάδα; Το κράτος είναι οι πολίτες του και εμείς είμαστε το κράτος. Όταν δεν σεβόμαστε την ίδια μας την ζωή με το να χτίζουμε αυθαίρετα όπου γουστάρουμε διότι έχουμε "κονέ" στα υπουργεία, με την διασφάλιση για 99 χρόνια αφού λαδώσουμε την κρατική μηχανή, με συγχωρείτε αλλά ακόμα και ο ίδιος ο Θεός να θέλει να βοηθήσει δεν μπορεί. Με λίγα λόγια αυτό που εκφράζω είναι ότι για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αρχίσουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να φροντίζουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε με την δική μας βούληση και όχι με τον φόβο της τιμωρίας (λέμε τώρα). Διότι αγαπητοί συναναγνωστες οι ευθύνες για την τραγωδία είναι και πολιτικές όσο αφορά τους μηχανισμούς που δεν λειτούργησαν αλλά και ατομικές για όλους όσους στο ήδη παράνομο κτίσμα δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν ασφαλείς συνθήκες για την διαβίωση τους (κούρεμα του γκαζόν, απομάκρυνση των ξερών χόρτων, καθάρισμα των οδών διαφυγής αν υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν ας τις δημιουργήσουμε "παραχωρώντας" από το αυθαίρετο μας μερικά μέτρα σήμερα για να μπορούμε να ζήσουμε έως αύριο). Αν το έκανε ο καθένας δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη καταστροφή. Τελικά, μη περιμένουμε να κάνει κάποιος άλλος αυτά που πρέπει να κάνουμε εμείς διότι θα βρεθούμε σε ανάλογη θέση στο μέλλον και θα ψάχνουμε να βρούμε που στράβωσε το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]