Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δομικός ανασχηματισμός ή νέες καρατομήσεις;


Το δίλημμα που “καίει” το Μαξίμου μετά τις φωτιές

Μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι τέσσερις καρατομήσεις που ακολούθησαν την εθνική τραγωδία της φονικής φωτιάς στο Μάτι αποτελούν μια ικανοποιητική πρώτη αντίδραση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα ή πρέπει να υπάρξουν και άμεσα και άλλες απομακρύνσεις υπουργών; είναι το βασανιστικό ερώτημα.

Η αμφιθυμία του πρωθυπουργού έχει να κάνει και με τις αντικρουόμενες εισηγήσεις που δέχεται απο στενούς συνεργάτες του.

Οι μεν προτείνουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη απομάκρυνση υπουργού αυτή την δεδομένη στιγμή αλλά να υπάρξει μια δομική αλλαγή της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό που πρέπει να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Όπως επισημαίνουν οι αποσπασματικές καρατομήσεις δεν βοηθούν να αναστραφεί ριζικά το κλίμα που είναι ιδιαίτερα βαρύ για την κυβέρνηση. Αντίθετα υποστηρίζουν ένας ανασχηματισμός σε συνδυασμό με την έξοδο από τα μνημόνια και σίγουρα πριν από την έκθεση της Θεσσαλονίκης, μπορεί να μετριάσει αν όχι να αναστρέψει το βαρομετρικό χαμηλό που υπάρχει πάνω από το Μαξίμου.

Την ίδια ώρα υπάρχουν και εκείνοι που συμβουλεύουν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα και σε άλλες απομακρύνσεις δύο ακόμα υπουργών που έχουν συνδεθεί αρνητικά στη συνείδηση του κόσμου με την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και είχε τόσο τραγικές επιπτώσεις .


Στην επιχειρηματολογία τους επισημαίνουν ότι η “παραίτηση” του Νίκου Τόσκα είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον ίδιο τον υπουργό που είχε αποκαλύψει ότι την είχε υποβάλει από τις πρώτες ώρες που είχε αποκαλυφθεί το μέγεθος της τραγωδίας. Η φράση του πρωθυπουργού ότι αναλαμβάνει τη πολιτική ευθύνη, πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξεις με την άμεση απομάκρυνση όλων όσοι στα μάτια του κόσμου “εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν, και ευρέθηκαν ελλιπείς”. Μια ενέργεια σαν και αυτή υποστηρίζουν θα δείξει ότι ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος και δεν “δραπετεύει” με έναν ανασχηματισμό.

Οι επόμενες ημέρες ίσως και ώρες θα είναι καθοριστικές για τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα που δεν αποκλείεται να καταλήξει και σε μια “χρυσή τομή” των δύο εισηγήσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την έγκριση της τελευταίας δόσης από τον ESM ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια “νέα σελίδα” αλλά και “πολλή δουλεία”.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]