Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καμμένος άφησε τα τρενάκια και έπιασε τις... εκλογές


Μία στο καρφί και μία στο πέταλο από τον Καμμένο, επαναφέρει την απειλή εκλογών

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι με τις υπογραφές των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου και ο Πάνος Καμμένος φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Από την Βιέννη και την άτυπη σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλησε να στείλει τα μηνύματά του προς το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνοντας τις «άγριες» διαθέσεις του για τους μήνες που έρχονται.
Στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι οι σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο Υπουργός Εξωτερικών... το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.

Η φράση ότι «τον τελικό λόγο τον έχει ο ελληνικός λαός» έβαλε φωτιά στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μόλις ένα 24ωρο μετά, την ορκωμοσία του νέου υπουργικού σχήματος. Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό η παραπάνω φράση του προέδρου των ΑΝΕΛ μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους. Είτε ο Πάνος Καμμένος μιλάει για τη διενέργεια δημοψηφίσματος είτε για την προκήρυξη εκλογών με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών.

Όποια ερμηνεία από τις δύο και αν δεχτεί κάποιος, το συμπέρασμα είναι ένα. Ο πρόεδρος του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την τακτική του «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» εντός της κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι οι εκλογές δεν είναι μακρυά.

Επί της ουσίας όμως η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται, μια και στο δίλημμα «δημοψήφισμα ή εκλογές» που θέτει ο Πάνος Καμμένος, ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ήταν ξεκάθαρος.
«Είναι δυνατόν να κάνουμε εμείς ένα δημοψήφισμα για το πώς θα λέγονται οι γείτονές μας; Είναι δυνατόν να το κάνουμε αυτό; Αν ήταν μια συμφωνία εδώ, η οποία - ξέρετε κάτι - έθετε κρίσιμα ζητήματα για μας και έλεγε ότι εμείς πρέπει να δώσουμε κάτι, σε αυτή τη συμφωνία εγώ βλέπω να παίρνουμε και όχι να δίνουμε. Αλλά, αν έλεγε ότι πρέπει να δώσουμε, να αλλάξουμε εμείς το όνομά μας, να αλλάξουμε εμείς το Σύνταγμά μας, ναι, βέβαια, ενδεχομένως να ήταν σοβαρό αυτό το αίτημα. Αλλά το αίτημα να κάνουμε δημοψήφισμα για να ορίσουμε εμείς το πώς θα λέγονται οι γείτονες, όχι», 
τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στη δημόσια τηλεόραση.


Με δεδομένη λοιπόν την άρνηση του κ.Τσίπρα στο σενάριο του δημοψηφίσματος, ο κ. Καμμένος είναι προφανές ότι «υπενθυμίζει» στον πρωθυπουργό πως η απειλή των εκλογών με αφορμή το σκοπιανό είναι πάντα στο τραπέζι, όσο και αν δημοσίως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ξεκαθαρίζουν ότι θα πάνε μαζί μέχρι τέλους.

Με άλλα λόγια ο Πάνος Καμμένος θυμίζει στον Αλέξη Τσίπρα ότι το «τέλος» της πολιτικής τους συμβίωσης οριοθετείται χρονικά με την εισαγωγή προς κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική βουλή.

Στο σκηνικό που διαμορφώνεται πάντως στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με επίκεντρο το σκοπιανό κομβική θέση έχει η 30η Σεπτεμβρίου. Ημέρα για την οποία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ. Μία διαδικασία, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθούν πολλά όχι μόνο στην εσωτερική πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας αλλά και στην ελληνική. Μία διαδικασία που θα επηρεάσει εκτός από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ και την ελληνική.

Στο σοβαρό ενδεχόμενο που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι το «ναι», αυτομάτως αρχίζει ο χρόνος να μετρά αντίστροφα για την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά των ΑΝΕΛ, όπως ήδη έχουν διαμηνύσει. Στην κατεύθυνση αυτή ας συνυπολογίσουμε τις πληροφορίες που ήδη έρχονται από τη γειτονική χώρα και θέλουν το «ναι» να προηγείται με καθαρή διαφορά από το «όχι». Πληροφορίες που σε κάθε περίπτωση κάνουν τους ΑΝΕΛ να «κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα».

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η διαστροφη της Λογικης και της Ιστοριας σε ολο το μεγαλειο τους!

    Το δημοψηφισμα ,μπετοβλακα πρωθυπουργισκε, οφειλεις να το διεξαγεις διοτι αυτη η

    προδοτικη συμφωνια κοτζια-δημητρωφ δεν ειναι αποδεκτη απο τον Ελληνικο λαο!

    Συνεπως, το να θεσεις το ερωτημα αν αποδεχομαστε την Συμφωνια των Πρεσπων ή οχι ,δεν

    αποτελει απλως υποχρεωση απεναντι στον Ελληνικο λαο και στην Δημοκρατια ,για την οποια

    σκιζεις τα ιματια σου,αλλα και υποχρεωση απεναντι στην Ελληνικη Ιστορια και στο αιμα των

    προγονων μας που εδωσαν την ζωη τους για την απελευθερωση της μιας και πραγματικης

    Μακεδονιας,της Ιστορικης Μακεδονιας και οχι της "Γεωγραφικης" οπως προπαγανδιζουν ολα τα

    ανιστορητα πολιτικα ανδρεικελα σου.

    Και αν θεωρεις,οτι με το ετσι γουσταρω, ξαναγραφω την Ιστορια οπως θελουν οι

    σκοπιανοι και σε οποιον αρεσει,τοτε ειναι ο φασισμος σου ,κρετινε πρωθυπουργισκε,που δεν

    θα σου επιτρεψει να κανεις δημοψηφισμα!

    Σαν δουλοπρεπες γιουσουφακι που εισαι,γονατισες στους φιλους σου τους Αμερικανους και

    Γερμανους, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα γονατισει και ο Ελληνικος λαος!

    Οσο για τον τουρκοφαγο Πανουλη, τα πολλα λογια ειναι φτωχεια!

    Διοτι και τη αλλαγη του κωδικα ιθαγενειας καταψηφισε, αλλα τα αντιπολιτευτικα λαμογια

    στηριξαν την "συγκυβερνηση" υπερψηφιζοντας το εν λογω νομοσχεδιο!!

    Και αν ηθελες πραγματι να διεξαχθει δημοψηφισμα ,Πανουλη, θα το ειχες ηδη θεσει ως ορο

    πριν την οποιαδηποτε συμφωνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]