Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΗΕ: "Μεταφέρετε άμεσα πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα"


«Καζάνι που βράζει» η Μόρια

Να επιταχύνουν την μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στο υπερπλήρες κέντρο υποδοχής της Λέσβου ως ένα «καζάνι που βράζει».

Το 2015 η Λέσβος ήταν το προτιμώμενο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για σχεδόν ένα εκατομμύριο Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς, οι οποίοι εξακολουθούν να αποτελούν περίπου το 70% των νέων αφίξεων που πλέον πραγματοποιούνται με πολύ μικρότερο ρυθμό, πρόσθεσε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Περισσότεροι από 7.000 αιτούντες άσυλο και μετανάστες - το ένα τέταρτο των οποίων είναι παιδιά - συνωστίζονται στο κέντρο υποδοχής της Μόρια, που έχει φτιαχτεί για 2.000, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Τσάρλι Γιάξλεϊ της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

«Υπάρχει αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που εμφανίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, η ανταπόκριση και η θεραπεία είναι θλιβερά ανεπαρκείς», πρόσθεσε ο Γιάξλεϊ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Και οταν γεμισει και η ηπειρωτικη χωρα με λαθρομεταναστες,τοτε τι θα πειτε, ρε τερατα

    ευφυιας του ΟΗΕ;

    Να σκαψουμε τουνελ και σηραγγες σε λοφους και βουνα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΓΜ. Ρητορική υποθέτω ή απορία σου. Διότι μεθοδεύεται ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ. Καί βεβαίως αντικατάσταση μας πληθυσμιακή από τούς εισαγόμενους. Τούς δίνουν δωρεάν στέγη,χρήματα,[ότι αφαιρούν από εμάς] ιθαγένειες,δικαιώματα,παρέμβασης καί όσονούπω διοίκησης . Γκρεμίζουν τίς εκκλησσιές μας, νά μήν ενοχλούνται τά νεόκτιστα τζαμιά τους. Δέν υπάρχει σωτηρία εκτός άν συντομώτατα ξεσπάσει αυτό πού μάς είπαν οί γεροντάδες τής ορθοδοξίας. Όσο γιά τά φερμάνια τού ΟΗΕ γιά τήν εγκατάση τους στήν Ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι εντολές τού Σόρος ,πού βλέπει ότι ή ροή τών γεγονότων,αντίθετη τών σχεδίων του. ΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. Charlie Yaxley
      Media And Communications Officer at UNHCR

      United KingdomInternational Affairs
      Current
      UNHCR
      Previous
      UNHCR, UNHCR, the UN Refugee Agency, Labour Campaign for Human Rights
      Education
      London School of Economics and Political Science
      Αυτός είναι ο Άγγλος φωστήρας, γιατί δεν τους παίρνει στην Αγγλία, αφού τόσο πολύ ενδιαφέρεται;

      Διαγραφή
  2. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει προηγούμενες δεσμεύσεις για τη μεταφορά ανθρώπων σε καταφύγια στην ηπειρωτική χώρα και έχει λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση γι 'αυτό, ανέφερε ο Yaxley.(https://af.reuters.com/article/worldNews/idAFKCN1LG0ZS)
    Κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει συμφωνήσει κατ 'εξαίρεση να συνεχίσει την υποστήριξή της στις μεταφορές αιτητών ασύλου στην ηπειρωτική χώρα το Σεπτέμβριο, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.(https://reliefweb.int/report/greece/unhcr-urges-greece-address-overcrowded-reception-centres-aegean-islands)
    http://www.unhcr.org/news/briefing/2018/8/5b88f5c34/unhcr-urges-greece-address-overcrowded-reception-centres-aegean-islands.html
    Διαβάσατε τα άρθρα; έβαλα μερικά σημεία σε μετάφραση από το google.Πήραν χρήμα οι κυβερνώντες μας για αυτό δεν σταματούν να έρχονται όλοι αυτοί που πετούν τα χαρτιά τους και μας κοροϊδεύουν ότι είναι Σύριοι.Μέχρι πότε θα μας γεμίζουν με αγνώστους που δεν ξέρουμε το ποινικό τους μητρώο;μόνο σε εμάς γίνεται αυτό, στην Γερμανία τους υποχρεώνουν να φέρουν το ποινικό τους μητρώο που γράφει τα πάντα, αλλιώς τους στέλνουν άμεσα πίσω, μπορεί να τους στέλνουν εδώ, στον σκουπιδότοπο που μας κατάντησε ο συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]