Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόταση της Αυστρίας: Στρατός των χωρών-μελών στα σύνορα της Ευρώπης…


Η Αυστρία πρότεινε χθες Πέμπτη τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη των συνοριοφυλάκων της Ευρώπης, με στόχο την παρεμπόδιση των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα.

Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός της Βιέννης επιδιώκει τον αυστηρότερο έλεγχο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ε.Ε., μετέδωσε σε ανταπόκρισή του το πρακτορείο Reuters με τίτλο: Austria proposes EU military help to toughen border control

Ο υπουργός Αμύνης, Mario Kunasek περιέγραψε το σχέδιό του – που βασίζεται σε προηγούμενη χρησιμοποίηση από την Αυστρία στρατιωτών στα σύνορά της – στους ευρωπαίους εταίρους σε κεκλεισμένων θυρών συνεδρίαση στη Βιέννη, τονίζοντας ότι οι στρατιώτες θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, όπως διευκρίνισαν διπλωμάτες: 

«Πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας», δήλωσε ο Kunasek στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση , επισημαίνοντας ότι υπήρξε “θετική συζήτηση” σχετικά με την πρόταση. Πολλές κυβερνήσεις της Ε.Ε εξέφρασαν ξεχωριστά την ανησυχία τους, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις διαφωνίες μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος, της επανεγκατάστασης των προσφύγων στο εσωτερικό της Ε.Ε και της αποτροπής περαιτέρω κυμάτων αφίξεων.


Ωστόσο, η Αυστρία – που ασκεί την ευρωπαϊκή προεδρία – είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την επανάληψη της κρίσης του 2015 όταν περισσότερα από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. […]

Η πρόταση να τεθεί ο στρατός στην υπηρεσία της ευρωπαϊκής Frontex έπεται μιας αυστριακής άσκησης τον Ιούνιο, υπό την εποπτεία του ακροδεξιού υπουργού εσωτερικών της χώρας, στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα Black Hawk και στρατιώτες και αφορούσε την άφιξη εκατοντάδων μεταναστών.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]