Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάγγελμα Τσίπρα με προεκλογική συνθηματολογία


Του Τάσου Ευαγγελίου

Το στίγμα της προεκλογικής συνθηματολογίας της κυβέρνησης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του διαγγέλματος του για την λήξη του προγράμματος στήριξης. Από την Ιθάκη ο Πρωθυπουργός αφενός έδειξε το δρόμο των παροχών λέγοντας πως η χώρα «ανακτά το δικαίωμα της να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της» αφετέρου επιβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα θα κυριαρχήσουν η πόλωση και οι υψηλοί τόνοι.

Ο Αλέξης Τσίρας μετέτρεψε το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια σε άτυπη έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου δεδομένου ότι κινήθηκε στη γραμμή που ακολουθείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα τόσο σε ό,τι αφορά την παροχολογία, κάνοντας λόγο για «τέλος των θυσιών» όσο και τους υψηλούς τόνους έναντι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που αρνούνται να ανταποκριθούν στα κελεύσματα για «αντιδεξιό μέτωπο».

Είναι ενδεικτικό της τακτικής που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση ότι στο διάγγελμα υπήρξαν διαρκείς αναφορές στις προηγούμενες κυβερνήσεις που προκάλεσαν την κρίση, ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί σε δύο πρόσωπα αν και δεν τα κατονόμασε.

Στον Λουκά Παπαδήμο και στον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος από την Κυριακή το βράδυ βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια «Η δημοκρατία ευτελίστηκε. Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες».

Η απόφασή του να καταφερθεί κατά πάντων, σε ένα διάγγελμα που αφορούσε την έστω και κατά την άποψη της κυβέρνησης έξοδο από την κρίση, είναι ενδεικτική των όσων θα ακολουθήσουν και επιβεβαιώνουν πως η πόλωση και η σκανδαλολογία θα κυριαρχήσουν στο πολιτικό σκηνικό με επιλογή της κυβέρνησης.


«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια» είπε κάνοντας αναφορές σε διαπλοκή, διαφθορά, ελίτ και μεγάλο πλούτο, ενώ μίλησε για off shore και δήλωσε για μια ακόμη φορά πως δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πέσει στα χέρια αυτών που στέκονται απέναντι στη κυβέρνησή του ως «σύγχρονοι μνηστήρες».

Εντύπωση προκάλεσε επίσης η αναφορά του στη Δικαιοσύνη. Ο Αλέξης Τσίπρας συμπεριέλαβε το θεσμό στο διάγγελμα – δήλωσή του λέγοντας πως κάποιοι τρέμουν την ανεξαρτησία της μια μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέα κατά της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και το δριμύ κατηγορώ περί σκοπιμοτήτων στη διαδικασία επιλογής αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το τέλος των προγραμμάτων στήριξης μετατράπηκε σε στίγμα της προεκλογικής τακτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση με αναφορές στο τέλος της λιτότητας και των θυσιών τη στιγμή που όλοι εντός και εκτός της Ελλάδας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την πλήρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων που έχουν ήδη υπογραφεί από τη σημερινή κυβέρνηση.


«Η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι το τέλος της περιπέτειας»

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συνομίλησε στο δημαρχείο με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και μεταξύ άλλων δήλωσε πως «Η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι το τέλος της περιπέτειας, μάχη και αγώνας και μετά», ενώ σημείωσε ότι «η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και θα σημάνει το τέλος μιας σύντομης Οδύσσειας. Θα γίνει ένα θετικό viral για το νησί».

Έξω από το δημαρχιακό μέγαρο συγκεντρώθηκαν πολίτες, κάποιοι από τους οποίους αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό κατά την άφιξή του.

Ο πρωθυπουργός έφθασε το πρωί με ελικόπτερο στο νησί και αμέσως μετέβη μαζί με τους συνεργάτες του στο σημείο όπου πραγματοποίησε την μαγνητοσκόπηση του διαγγέλματος.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Άλλοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς...Στην αποκάλυψη ότι στις Βρυξέλλες διερευνάται το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προχώρησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.
    Καλά κρασιά αδέλφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως το αποτέλεσμα είναι στο χέρι μας αν καταψηφίσουμε και τους δύο υποψήφιους συγκυβερνήτες, αλλά και όλους τους άλλους.

      Διαγραφή
    2. Δεν παιρνει κανεις αυτοδυναμια, Αρμονια!

      Απλα μαθηματικα!!

      Καποιοι θα παρουν ελαχιστα ποσοστα,καποιοι θα βρεθουν εκτος βουλης και καποιοι θα

      αρχισουν τις μεταγραφες συντομα, για να σωσουν την "σταδιοδρομια" τους!

      Διαγραφή
    3. ΓΜ,αυτό όλοι το ξέρουμε και θα συνεχίσει η ίδια κατάσταση με τους διορισμένους πολιτικούς.Η μόνη μας ελπίδα είναι να βγεί ένας βορειοελλαδίτης πατριώτης και αναφέρομαι στους βορειοελλαδίτες γιατί οι εδώ κάτω πολιτικοί αντιπρόσωποι των Γερμανών-Αμερικανών (μας κάνουν και τους φίλους οι Αμερικανοί,τα φίδια), έχουν παραδώσει την Μακεδονία μας στους Σλάβους των Σκοπίων και μόνο από εκεί μπορούμε να σωθούμε.
      Διάβασε το κατατοπιστικό άρθρο του Μπογιόπουλου τι μας περιμένει με την συνεργασία Μητσοτάκη-Τσίπρα που σχεδιάζουν οι Γερμανοί:
      Πρώτο: Το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα για την περίοδο 2018-2022 περιλαμβάνει:

      α) Θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα: 2018: 3,56% του ΑΕΠ, 2019: 3,96%, 2020: 4,15%, 2021: 4,53%, 2022: 5,19%. Με βάση την εκτίμηση για το ΑΕΠ, μόνο το 2022 τα περίφημα πλεονάσματα προσδιορίζονται στα 10,8 δισ. ευρώ! Με άλλα λόγια: Την περίοδο 2018 – 2022 (δηλαδή πέντε χρόνια μετά την υποτιθέμενη «έξοδο» από τα μνημόνια) τα πάλαι ποτέ «ματωμένα» πλεονάσματα μέσω της ληστρικής φορολογίας αθροιστικά ανέρχονται στα 40 δισ. ευρώ.

      http://www.imerodromos.gr/einai-o-empaigmos-ilithie-toy-nikoy-mpogiopoyloy/

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]