Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς: Ούτε good, ούτε diplomacy…


Είναι άσχημο πράγμα τη ζωή ενός ανθρώπου να την καθορίζουν τα απωθημένα του. Οι εξελίξεις δείχνουν πως ο Νίκος Κοτζιάς δε μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την απόρριψη του Γιώργου Παπανδρέου. Ο οποίος μέχρι και τον Δημήτρη Δρούτσα έκανε υπουργό των Εξωτερικών, αφήνοντας τον ίδιο εκτός του μεγάρου της Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως συμβαίνει με τις ραγισμένες καρδιές, ο άνθρωπος αναζήτησε αλλού πιστούς. Ανθρώπους που θα αναγνώριζαν το ταλέντο του. Κάπως έτσι καβάλησε το άρμα του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν Αλέξη Τσίπρα να δείχνει από μικρό έως μηδαμινό ενδιαφέρον για την εξωτερική πολιτική. Άπειρος από τα μεγάλα σαλόνια ο αρχηγός του ανερχόμενου τότε κόμματος έψαχνε για έμπειρους χειριστές.

Τον Ιανουάριο του 2015 νόμιζε, μια ακόμα αυταπάτη ίσως, ότι τα είχε κανονίσει όλα: είχε τον Γιάνη για τα οικονομικά, τον Νίκο για τη διπλωματική σκακιέρα και τον Παναγιώτη τον Λαφαζάνη για την ανατρεπτική πολιτική με τη Ρωσία. Ο πρώτος και ο τελευταίος εγκατέλειψαν το σκάφος νωρίς. Αλλά, ο Νίκος Κοτζιάς έμεινε και συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα.

Μέχρι τις Πρέσπες ο Νίκος Κοτζιάς ήταν έναν ακόμη υπουργός, που θα απλά θα προσέθετε το όνομά του στη λίστα των επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Όμως, είναι πλέον σαφές πως είχε άλλα σχέδια. Τα άγονα χρόνια της υπομονής ο Νίκος Κοτζιάς έκανε όνειρα για μεγάλα πράγματα. Να λύσει το σκοπιανό και τις διαφορές με την Αλβανία.

(σ.σ. Ευτυχώς, φαίνεται πως το Αιγαίο και το κυπριακό δεν ήταν στις προτεραιότητές του. Εκτός κι αν μας το κρατά για έκπληξη)

Οι εικόνες από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι χαρακτηριστικές. Ο άνθρωπος ήταν ευτυχισμένος. Πολύ ευτυχισμένος. Πρέπει να ένιωθε ότι εκείνη την ώρα περνούσε στην ιστορία. Λίγες εβδομάδες μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μόνο για τα Σκόπια βεβαίως. Και στο ΝΑΤΟ προσκλήθηκαν και με την ΕΕ ξεκίνησαν τις διαδικασίες ένταξης.

Ο Ζόραν Ζάεφ έκανε τις φιέστες του, μιλώντας συνεχώς για τη «Μακεδονία», τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα». Γεγονότα που δεν έδειξαν να ανησυχούν τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος σε μία απίστευτη επίδειξη αυτοπεποίθησης δήλωσε ότι μέχρι να φύγει για τις διακοπές του θα έχει κλείσει και τα θέματα με την Αλβανία.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις Χαν και Τσίπρα για… αναδιάρθρωση των συνόρων! Και τώρα η κρίση με τη Ρωσία. Σε μία πρωτοφανή κίνηση η Αθήνα απέλασε Ρώσους διπλωμάτες και ενεπλάκη σε μία αντιπαράθεση με τη Μόσχα με επιχειρηματολογία που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει το Κρεμλίνο με τη… Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε ζητήσει να έρθει στην Αθήνα» ψέλλισε η Βασιλίσσης Σοφίας, μετά την ακύρωση της επίσκεψή του η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο και ο κόσμος όλος είδε σε χρόνο dt το βίντεο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να προσκαλεί τον Ρώσο ομόλογό του. Γιατί, άλλο πράγμα η μικροκομματική αντιπαράθεση και άλλο η διεθνής πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιπολίτευση ζητά ενημέρωση και στοιχεία για τη δράση των Ρώσων πρακτόρων, καθώς είναι υπαρκτός ο φόβος πως η κυβέρνηση τους απέλασε απλά και μόνο για να συκοφαντήσει ως αργυρώνητους όσους διαφωνούν με τη συμφωνία της. Με τη «λογική» πως όποιος διαφωνεί με το… αριστούργημα του Νίκου Κοτζιά είναι φασίστας και μάλιστα πληρωμένος.

Γιάννης Αντύπας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]