Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακιντζί: Η τουρκική εισβολή του 1974 ήταν μια σωτήρια επέμβαση


Βολές κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι συνεχίζει τις «αρνητικές τις προσεγγίσεις» εξαπέλυσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της ομιλίας του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Ακιντζί αναφέρθηκε και στις συνομιλίες πέρυσι στο Κραν Μοντανά λέγοντας ότι «όλοι ήταν μάρτυρες όσων έγιναν και έγινε γενικά αντιληπτό ποια πλευρά στηρίζει τη λύση».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η τουρκική εισβολή του 1974 ήταν «μια σωτήρια επέμβαση, που άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του εκλεγμένου ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ανατροπή της χούντας στην Ελλάδα».

Έπειτα από 44 χρόνια το καλύτερο είναι «η επίτευξη δίκαιης λύσης, αλλά για αυτό χρειάζεται να υπάρχει θέληση από όλα τα μέρη» ανέφερε ο Ακιντζί και εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι, όπως είπε, «όσες ευκαιρίες υπήρξαν δεν αξιοποιήθηκαν».

Ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι για να βρεθεί λύση του Κυπριακού χρειάζεται «σοβαρή αλλαγή» στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς, για να προσθέσει ότι η τουρκική πλευρά «δεν θα αποδεχθεί ατέρμονες συνομιλίες ή να αποτελέσει μέρος μιας διαδικασίας χωρίς χρονικά πλαίσια».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η τουρκική εισβολή του 1974 ήταν «μια σωτήρια επέμβαση, που άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του εκλεγμένου ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ανατροπή της χούντας στην Ελλάδα»."


    Δηλαδη πρεπει να ευχαριστουμε τους τουρκους ,διοτι χωρις την "σωτηρια επεμβαση" δεν

    θα ειχαμε την "δημοκρατια" που απολαμβανουμε σημερα!

    Μηπως να στησουμε και ανδριαντα στον ετσεβιτ;

    Διοτι τα πολιτικα λαμογια τα εχω ικανα να το καλοσκεφτουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]