Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η συμφωνία που προκαλεί διχασμό και η επίθεση Κοτζιά στη Μόσχα


Ο Αλβανός ΥΠΕΞ, Ντ. Μπουσάτι, είπε ότι η Αλβανία έχει τρεις συμφωνίες να κλείσει με την Ελλάδα. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για αλλαγή των συνόρων, αλλά μια τεχνική διαδικασία για τη συντήρηση των πυραμίδων (συνοριακών σημείων) που υπάρχουν επί της μεθοριακής γραμμής.

Πριν από 20 χρόνια περίπου έγινε πάλι το ίδιο και με την διευθέτηση βρέθηκε ένα ελληνικό μαντρί σε αλβανικό έδαφος.

Όπως τα λέγαμε. Ο Ζάεφ, ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα η οποία θα είναι: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;».

Ο Ζάεφ πιστεύει ότι το ναι είναι σίγουρο, ακόμη και από μακεδονίζοντες. Μέχρι την ώρα του δημοψηφίσματος, υπάρχει καιρός για να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Ο στόχος είναι να πάρουν το διαβατήριο της Ε.Ε. για να φύγουν από το κράτος τους. Γι’ αυτό άλλωστε και δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανοί πήραν βουλγαρική υπηκοότητα.

Το ερώτημα είναι ποιος θα επηρεάσει τους Αλβανούς των Σκοπίων. Οι μνηστήρες που το επιδιώκουν είναι πολλοί, και προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Μέχρι στιγμής, οι Αλβανοί είναι υπέρ της συμφωνίας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας, δεν βασίζεται σε ευρεία συναίνεση. Σε δήλωσή της στο Twitter, ανέφερε ότι η Συμφωνία, αντί να προκαλέσει ενοποίηση, προκαλεί διχασμό και στις δύο χώρες.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο διχασμός του λαού είναι ο στόχος της αριστερής κυβέρνησης. Άρα, ο σκοπός, ως προς αυτό, πέτυχε. Μόνον στην διχόνοια μπορεί να βασιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τσιμεντώσει όσους ψηφοφόρους του απομείνουν.

Καμπανάκι για τη βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κρούει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικής ανάλυσης που συντάσσει. Δεν φτάνει παιδιά το καμπανάκι. Όλες οι καμπάνες του Αγίου Όρους να κτυπάνε μαζί, αυτοί δεν θα ακούσουν. Κάποιοι δεν ακούν, λόγω καμένου εγκεφάλου. Οι άλλοι, δεν θέλουν να ακούσουν.

Λέει ο ΣΕΒ το αυτονόητο: «Εάν δεν αποφασίσουμε να δώσουμε έμφαση στις ιδιωτικές κερδοφόρες επενδύσεις, τότε ζούμε μόνο για να πληρώνουμε τα χρέη μας, υπερφορολογώντας την ιδιωτική οικονομία για να δημιουργούμε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, χωρίς να προσφέρουμε αληθινή προοπτική προόδου για μια καλύτερη ζωή στα παιδιά μας».

Δεν τους νοιάζει η καταστροφή της χώρας. Αυτοί, με τον καμένο εγκέφαλο που είπα, πιστεύουν ότι με τις κολεκτίβες και τα κολχόζ, θα φέρουν την ανάκαμψη της οικονομίας [αλλά ούτε και σ’ αυτό κάνουν κάτι]. Οι άλλοι, οι μυαλωμένοι, ξέρουν ότι στις κομμουνιστικές χώρες δυστυχούσε ο λαός, αλλά η ιντελιγκέντσια ζούσε σε βίλες και καλοπερνούσε. Γιατί να ενδιαφερθούν για την πλέμπα;
Δεν ξέρω τι είπαν στην έκτακτη συνάντησή τους Τσίπρας και Κοτζιάς, μετά την ματαίωση του ταξιδιού του Λαμπρόφ στην Αθήνα. Σημειώνω μόνο, ότι η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις της Ζαχάροβα, ήταν επιθετική σε βαθμό που θα έλεγε κάποιος ότι έριχνε λάδι στη φωτιά. Ενώ το Μαξίμου, διατηρεί χαμηλούς τόνους, ο Κοτζιάς παίζει άλλο παιχνίδι;

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]