Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κουρτς: Να διακοπούν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία


Την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας ζητεί ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. «Η Τουρκία σταθερά απομακρύνεται από την Ευρώπη και τις αξίες της τα τελευταία χρόνια» σημειώνει, κάνοντας λόγο για «άλλες μορφές συνεργασίας».

Ο αυστριακός καγκελάριος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» επίσης χαιρετίζει θερμά τη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό, καθώς όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, για την Αυστρία η περιοχή των Βαλκανίων αποτελεί βασική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της.

«Η παροχή μιας έντιμης προοπτικής και ενός αξιόπιστου μονοπατιού προς την ΕΕ για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων εξυπηρετεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα σε επίπεδο ασφάλειας, πολιτικό και οικονομικό», σημειώνει.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί μέτρα εις βάρος της Αυστρίας και τάχτηκε υπέρ της ενίσχυσης.

Επιμένει εξάλλου ότι η ΕΕ οφείλει να συνεχίσει το διάλογό της με τη Ρωσία παρά τις διπλωματικές τριβές με τη Δύση. «Πρέπει να συνεχίσουμε το διάλογό μας με τη Ρωσία. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ειρήνη στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]