Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαβρόφ: Η Ελλάδα στη γραμμή των δυτικών χωρών έναντι της Ρωσίας


Με έντονο τρόπο σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες, μιλώντας στην εκπομπή του γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ μιλώντας στο Russia Today America.

Μιλώντας στον Λάρι Κινγκ ο κ. Λαβρόφ, εξήγησε πως οι χώρες της Δύσης σχεδιάζουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία στη βάση του «πολύ πιθανού», αλλά αναπόδεικτου, και του «δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση».

«Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο» υπογράμμισε.

Όπως αναφέρει το Russia Today ο Ρώσος ΥΠΕΞ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι αυτό γίνεται «μεταδοτικό», θέλοντας να πει ουσιαστικά ότι οι δυτικές χώρες, η μια μετά την άλλη, εφόσον δεν βρίσκουν άλλη εξήγηση για κάποια γεγονότα οδηγούνται στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα την ευθύνη φέρει η Μόσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, αυτό έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας, με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, με την κατηγορία της ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική της χώρας.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε πως «είναι ακριβώς η ίδια προσέγγιση, όπως την έχουμε δει στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που μας κατηγόρησε πριν 10 χρόνια για τη δηλητηρίαση πρώην πράκτορα, που κατοικούσε στο Λονδίνο, τον Λιτβινένκο. Η δίκη, που κατέληξε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, ήταν επίσης μυστική. Τώρα οι έρευνες για τη δηλητηρίαση στο Σάλσμπερι επίσης εξελίσσονται χωρίς διαφανείς πληροφορίες να παρέχονται στο κοινό, χωρίς κάτι να δίνεται σε μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε Ρώσο πολίτη, και ούτω καθεξής. Τώρα το ‘πολύ πιθανό’ γίνεται μεταδοτικό. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες εξηγήσεις γίνεται ο κανόνας με τον οποίο οι φίλοι μας στη Δύση προσπαθούν να βασίσουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία. Το τελευταίο γεγονός στην Ελλάδα είναι εντελώς στην ίδια κατεύθυνση: "πολύ πιθανό" και δεν μας δίνονται στοιχεία».



Νωρίτερα οι βρετανικοί Financial Times είχαν δημοσιεύσει ένα εκτενές άρθρο στο οποίο υποστήριζαν πως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει γίνει το επίκεντρο των ρωσικών δραστηριοτήτων στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο την αποτροπή της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την επέκταση της επιρροής της Ρωσίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Ελλάδα κατηγορούμενοι ότι συνεργάστηκαν με επιχειρηματίες για να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους, μητροπολίτες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ακροδεξιών ομάδων ώστε να υποκινήσουν αντιδράσεις και συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν γνωστοί στο λιμάνι της Θράκης.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να προκαλέσουν κατάρρευση των συνομιλιών. Ενέτειναν την εμπλοκή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη», δήλωσε ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους Financial Times.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]