Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "διπλωματικό αριστούργημα" με τα μάτια ενός ασθενούς!


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Πρέπει κάποιος να είναι πραγματικά άρρωστος για να επιχειρεί να χαρακτηρίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια "διπλωματικό αριστούργημα", χωρίς, απ' ό,τι φαίνεται, να έχει καν αμυδρή έστω επίγνωση της βαρύτητας της κατάστασης νοητικής "αποχαλίνωσης" στην οποία βρίσκεται!

Η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία είναι, κατά τον Νίκο Κοτζιά, ένα διπλωματικό αριστούργημα, που σε μεγάλο μέρος, όπως ο ίδιος επαίρεται, αποτελεί δικό του δημιούργημα και θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μια θέση στα βιβλία της ιστορίας της γείτονος, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για την επικύρωση της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού υπέρ αυτής είναι και τμήματα της αντιπολίτευσης, προσπαθώντας έτσι να αλιεύσει κυρίως "ποταμίσιους" βουλευτές. Γράφει δε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον "πελάτη" Καμμένο και τους φουκαράδες που τον πλαισιώνουν... Απ' ό,τι γίνεται φανερό, δεν θα πρόκειται μεν για πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά ο μπάρμπα Νίκος Κοτζιάς υποθέτει πως δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα ότι χρειάζεται μια τέτοια πλειοψηφία της συμπολίτευσης, παρά ισχύει μόνο η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο! Αυτός ο απίστευτος άνθρωπος έχει το θράσος να διαβεβαιώνει πως μια τέτοια πλειοψηφία για τη συμφωνία θα υπάρξει και, άρα, η συμφωνία θα περάσει από την παρούσα κυβέρνηση!

Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να κουβαλάει πολλές "κοτρόνες του Προμηθέα" στην ασθενή του πλάτη, για να μισεί τόσο πολύ τους Έλληνες και την Ελλάδα και να οδηγεί με το ασταθές του περπάτημα και το σταθερό το βλέμμα της οχιάς τους Σκοπιανούς στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, πανηγυρίζοντας συγχρόνως πως η Ελλάς δεν θα μπορεί πια να πει "Όχι" και να το εμποδίσει. Κι ούτε πρέπει να θέλουμε να το εμποδίσουμε, συμπληρώνει, αλλά κοιτώντας γύρω του δεν μπορεί να διακόψει το θολωμένο του μυαλό να χτίσει παραμύθια που θα συνοδεύουν το δύσοσμο έπος, στα ταραγμένα όνειρά του, όπου θα δίνει μάχες με σπαθιά και δόρατα απέναντι σε... απειλητικές επιστολές, σφαίρες... και πακέτα με χώμα... ποτισμένο με αίμα. Η φαντασία ενός νοσούντος είναι πάντα πλούσια μέσα στο παραλήρημα ενός ξεχαρβαλωμένου από τις ορμόνες εγκεφάλου.

"Βορειομακεδονικό χώμα με ελληνικό αίμα;" τον ρώτησαν, για να τους αφήσει άφωνους με την επική του απάντηση: Όχι, ελληνικό χώμα με ελληνικό αίμα θα είναι... που στο μέλλον θα είναι "το αίμα της οικογένειάς μου". Ακριβώς σε αυτό το σημείο επιβεβαιώθηκε η υποτροπή, η οποία εμφανίστηκε σωματοποιημένη και ευδιάκριτη και σιγά σιγά, όσο η ώρα περνά, η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα και η αυτόματη περισταλτική του εντέρου δημιουργεί έντονους θορύβους, μιας και του φέρνει στον νου ηρωικές πράξεις που θα 'θελε να κάνει, όπως να περπατήσει μόνος του στη Μακεδονία... αλλά οι άπονοι και κακεντρεχείς μπράβοι που τον συνοδεύουν δεν θα του το επιτρέψουν.

Ο άνθρωπος αυτός έγινε ο πρώτος ερμαφρόδιτος πολιτικά άνθρωπος που πάνω του μπορούμε να μελετήσουμε συστηματικά το ασυνείδητο μέσα από τις εκφάνσεις του: τις παραδρομές της γλώσσας, τις φαντασιώσεις, τις ιδεοληψίες, τις νευρώσεις και τις ψυχώσεις. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ούτε επιστήμονας, ούτε πειραματιστής, ούτε καν στοχαστής, όπως μάταια προσπαθεί να δείξει. Από τη φύση του είναι ένας κονκισταδόρος. Σε γενικές γραμμές, δεν έχουν οι τύποι αυτοί αναγνώριση, λόγω των ελλιπών αξιών τους, με αποτέλεσμα πάντα να τους παραμερίζει η ίδια η κοινωνία!

Έτσι εύκολα προσπερνά και ξεπερνά τις Ερινύες και τη "μέρα της ντροπής", ρίχνοντας τα τοξικά του στοματικά εκκρίματα εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγορεί πως καλλιέργησε την πόλωση και το εθνικιστικό μίσος για να βγει κόντρα στη συμφωνία! Τέτοια δε η έπαρση και η διαταραχή, που φθάνει σε σημείο να αμφισβητεί της ικανότητες των αντιπάλων πολιτικών ως προς την εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό... θεωρώντας την ελαχιστότητά του κάτι που πλησιάζει το θεϊκό - τρομάρα του.

Όμως δεν μπορεί... δεν το αντέχει να μη βρίσκεται πρώτη μούρη στην επικαιρότητα και τα φώτα, που νιώθει πως σύντομα θα σβήσουν και θα παρασυρθεί και πάλι στο σκοτάδι, απ' όπου βγήκε... Θεωρεί πως ως συνωμοτικό κόμμα, έχουν κάνει τα κουμάντα τους, ώστε η Ελλάδα να μην έχει τρόπους ν' αντιδράσει στην προδοσία. Με άλλα λόγια, η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, κατά την άποψη του ασθενούς, θα περάσει σε κάθε περίπτωση από το κοινοβούλιο. Όμως επιμένει και πάλι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά: Επιδιώκουν, λέει, μια πλειοψηφία άνω των 150 ψήφων κι αυτή έχουν φροντίσει να την πάρουν με τις γνώριμες αριστερές δολοπλοκίες και "πάρε-δώσε". Υπό κανονικές συνθήκες προδοσίας, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για να κερδίσουν τις 151 ψήφους.

Έχει κάνει τις προσθαφαιρέσεις του... Γνωρίζει πως οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" δεν θα υπερψηφίσουν μονομπλόκ, όμως υπάρχουν κάποιοι ευάλωτοι βουλευτές που "έχουν πειστεί" να υπερψηφίσουν τη συμφωνία. Επιπλέον υπάρχουν και οι "ποταμίσιοι"! Ναι μεν δεν βρίσκουν βεβαίως όλοι οι εναπομείναντες εξ αυτών καλή τη συμφωνία, οπωσδήποτε όμως κάποιοι εξ αυτών θα θελήσουν να γλείψουν λίγο κοκαλάκι...

Τελικά δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη μάζωξη των απανταχού αρρώστων, που πασχίζουν να γράψουν τη δική τους ιστορία, άσχετα αν η ιστορία που θα προσπαθήσουν να συλλαβίσουν, αποδεικνύεται ευτυχώς εξαιρετικά αβέβαιη ακόμα και έωλη...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο αρθρογράφος είναι ,υποτίθεται ,κατά της συμφωνίας,αλλά δόστου η'Βόρεια Μακεδονία" ξανά και ξανά.Πρέπει να το συνηθίσουμε φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]