Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σήμερα μιλά για εκλογές. Αύριο τι;


Του Τάσου Ευαγγελίου

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε σήμερα για εκλογές ή δημοψήφισμα πριν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί στη Βουλή και τεθεί σε διαδικασία ψηφοφορίας, ενώ τρεις ημέρες πριν δήλωνε πως δεν θα την ψηφίσει όταν κατατεθεί στη Βουλή, δείχνοντας ότι πλέον αδυνατεί να χειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα του και η οποία αντανακλά το σύνολο της κυβέρνησης.

Ουδείς γνωρίζει ποια θέση θα πάρει αύριο ή τι ακριβώς θα πει και θα κάνει την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα τεθεί το ζήτημα της πρόσκλησης των Σκοπίων για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η αστάθεια των ΑΝΕΛ που φυλλορροούν με αφορμή την υπόθεση των Σκοπίων τον οδηγεί σε κινήσεις έστω και λεκτικές που αποτυπώνουν τη γενικότερη κατάσταση στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως δεν πρόκειται, όπως δηλώνει, να την ρίξει πριν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή.

Οι αλλαγές στάσης του κυβερνητικού εταίρου επιβεβαιώνουν τη ρευστότητα, η οποία ανεξαρτήτως των σεναρίων που υπάρχουν για το επόμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθιστά τη λειτουργία της συγκυβέρνησης άκρως προβληματική.

Ακόμη και αν τα σενάρια περί συμφωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα για το πότε θα ρίξει ο Π. Καμμένος την κυβέρνηση (προκειμένου να πάρει έστω και κάποιους πόντους στο ακροατήριό) η εικόνα προς το εξωτερικό είναι αρνητική ως προς την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Σήμερα ο Πάνος Καμμένος με τις δηλώσεις του κήρυξε άτυπα, ηθελημένα η όχι, την προεκλογική περίοδο δίδοντας ως χρονικό ορίζοντα την ημέρα που η συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει στην Ελληνική Βουλή.

Η αστάθεια του Πάνου Καμμένου μεταφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας υπουργός του ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι και κυβερνητικός εταίρος χαρακτηρίζει τη συμφωνία που ο ίδιος προώθησε και προωθεί ως κακή. Ο ίδιος αυτός υπουργός θα τον συνοδεύσει κατά δήλωση του την άλλη εβδομάδα στο ΝΑΤΟ όπου θα τεθεί το ζήτημα της πρόσκλησης των Σκοπίων.

Ουδείς γνωρίζει τι θα δηλώσει εκεί ο Πάνος Καμμένος. Ουδείς γνωρίζει τι θα δηλώσει αύριο η τις επόμενες ημέρες αναλόγως των εξελίξεων στο κόμμα του.

Τελεί υπό πανικό για το πολιτικό του μέλλον και ο Αλέξης Τσίπρας είτε θα αποδείξει ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με τον εταίρο του για τον χρόνο των εκλογών είτε θα συμπορευτεί για να παραμείνει παραπάνω χρόνο στην εξουσία αλλά θα είναι πλέον όμηρος του Πάνου Καμμένου.

Ενδεχομένως ο Αλέξης Τσίπρας να θεωρούσε μέχρι σήμερα πως θα βρεθούν πρόθυμοι να τον στηρίξουν. Τα νέα δεδομένα με το Ποτάμι και την αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ δεν επιτρέπουν ανάλογα σενάρια ακόμη και αν κάποιοι επιλέξουν αυτόν τον δρόμο.

Ο Πάνος Καμμένος το γνωρίζει αυτό. Γνωρίζει ακόμη ότι η σημερινή του δήλωση δεν θα έχει επιπτώσεις στον ίδιο. Δεν κινδυνεύει να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση. Και αυτό τον καθιστά ακόμη πιο απρόβλεπτο ειδικά όσο η κατάσταση στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ συνεχίζει να είναι σε οριακά για τη συνοχή του κόμματος, επίπεδα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]