Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξωτερική πολιτική του «δώστα όλα»!


Στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στηρίζεται πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιπαρέλθει τα προβλήματα που την ταλανίζουν. Αυτό φάνηκε από τους ύμνους που εξακολουθητικά επανέλαβαν σαν αποτέλεσμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» οι Επίτροποι της ΕΕ, Federica Mogherini και Johannes Hahn που το μοναδικό θετικό στοιχείο που θα έχουν στη λήξη της θητείας τους θα είναι το «άνοιγμα» προς τις δυο Βαλκανικές χώρες.

Αντίθετα, ο αφικνούμενος σήμερα Επίτροπος Pierre Moscovici, επιμένει να τον συγχαίρει γιατί δέχθηκε τον τερματισμό του Μνημονίου , χωρίς να υποχρεώσει την ΕΕ να προχωρήσει σε μείωση του δανείου κι όχι απλά επιμήκυνσή του αλλά και, να του ζητήσει στήριξη καθώς προαλείφεται για νέος Πρόεδρος της Επιτροπής.

Φυσικά δεν ξεχνά κανείς, κυρίως η ίδια η Angela Merkel,το δώρο που της έκανε ο Αλέξης, στην τελευταία Σύνοδο των Βρυξελλών, όταν δέχθηκε να πάρει πίσω 10-20.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Γερμανία. Αυτή τη συμφωνία κρατά στα χέρια της και δείχνει παντού καθώς απειλείται από τον ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, Horst Zeehofer.

Ή η εξωτερική πολιτική, του «ναι, σε όλα», επικράτησε μετά την επιτυχή άσκησή της, εν είδη δοκιμής, της επίσκεψης του Tayip Erdogan, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θράκη, που χρησιμοποιήθηκε ευρέως, στο να προετοιμάσει την προεκλογική του καμπάνια και να διακηρύξει πως βλέπει τη Θράκη σαν προέκταση της Τουρκίας. Παρόλα αυτά, η Αθήνα τον αποχαιρέτησε με την εμμονή του Αλέξη και του Νίκου Κοτζιά, πως η Αθήνα πάντα στέκει αρωγός στο τουρκικό αίτημα για ενσωμάτωσή τους στην Ευρώπη.

Όμως το παραμύθι της «ειρήνης και συνεργασίας των λαών»… τελείωσε. Αυτές οι χώρες και λαοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα κι εμείς τα δικά μας. Είτε αρέσει, είτε όχι στον Αλέξη και τον ΣΥΡΙΖΑ (και τις ουρές των ΑΝΕΛ) είναι αναγκαιότητα και υποχρέωση τους να μεταβάλλουν γραμμή υπερασπιζόμενοι εθνικές γραμμές.

Διαφορετικά θα πρέπει να καταλαβαίνουν γιατί από εδώ και πέρα όπου πάνε, όπου σταθούν η λέξη «φύγετε» θα είναι η μόνη που θα ακούν και θα τους συνοδεύει…

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]