Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα φλερτ Καμμένου με το... ατύχημα


Του Τάσου Ευαγγελίου

Με το... ατύχημα που απεύχονται στην κυβέρνηση φλερτάρει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στριμωγμένος στα σχοινιά και αναζητεί διέξοδο βλέποντας το κόμμα του να διαλύεται και στελέχη του να στριμώχνονται στην πόρτα της εξόδου.

Χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος επέλεξε να μη παραστεί στο υπουργικό συμβούλιο επικαλούμενος... φόρτο εργασίας, συναντήσεις και επείγοντα τηλεφωνήματα ενώ το βράδυ κάλεσε, αυτή τη φορά τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου του, σε συνέντευξη Τύπου για τις 08.30 το πρωί.

Αν και τονίστηκε πως η συνέντευξη αφορά τα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που έγινε την προηγούμενη εν τούτοις θεωρείται βέβαιο πως θα τεθούν θέματα όπως η σχέση του με το Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Νίκο Κοτζιά καθώς και η θέση του σχετικά με την επικείμενη σύνοδο Κορυφής στις 11 και 12 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να απευθυνθεί η πρόσκληση προς τα Σκόπια για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Καμμένος εκ της θέσεώς του θα είναι ένα από τα τρία στελέχη της Κυβέρνησης που μετέχουν στην Ελληνική αποστολή (οι άλλοι δύο είναι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών) και οφείλει να λάβει μέρος και στις συναντήσεις που θα αφορούν την πορεία των Σκοπίων

Άλλωστε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του Νικολά Ντιμιτροφ και την ομόλογο του Πάνου Καμμένου, Ραντμίλα Σεκεριντσκα. με την οποία πρέπει, βάσει και της συμφωνίας των Πρεσπών, να έχει και διμερείς επαφές.

Στο Μαξίμου δηλώνουν πως δεν ανησυχούν. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί αφού κάθε φορά που ο Πάνος Καμμένος στριμώχνεται κάνει... νάζια και ή συγκαλεί την Κοινοβουλευτική του ομάδα ή προχωρά σε έκτακτες συνεντεύξεις στις οποίες όμως καταγγέλλει τη Ν.Δ. τα συμφέροντα, τους επιχειρηματίες και δηλώνει πίστη στον Αλέξη Τσίπρα.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που φοβούνται το... ατύχημα. Το ενδεχόμενο να ξεφύγει μια κουβέντα παραπάνω που θα τινάξει τη συγκυβέρνηση στον αέρα. Και όσο και αν θεωρούν πως έχουν ένα δεκανίκι μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ τίποτα δεν είναι βέβαιο. Δύσκολα άλλωστε ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά από όσα έχει πει θα ενταχθεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί για το πολιτικό του μέλλον. Μια φωτογραφία την επόμενη εβδομάδα με τον Ζόραν Ζάεφ και την αποστολή των Σκοπίων στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα βάλει ταφόπλακα στην πολιτική του καριέρα.

Και θέλει να το αποφύγει. Όμως μια απουσία του, ανάλογη με αυτή από το χθεσινό υπουργικό θα χαρακτηριστεί ως υπεκφυγή και θα επιβεβαιώσει όλους όσοι, ακόμη και μέσα από τους ΑΝΕΛ επικρίνουν τη γενικότερη στάση του.

Θα δώσει τροφή δέ σε αυτούς που αποχώρησαν και τους επιρρίπτουν την ευθύνη για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ουδείς εκτιμά ότι σήμερα ο υπουργός Άμυνας θα κάνει κάτι διαφορετικό από όσα έχει πράξει μέχρι σήμερα. Όμως τα παιχνίδια με το... ατύχημα δεν αποκλείεται στο τέλος και να το προκαλέσουν!

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καταλαβαίνει μόνο τι είναι συμφέρον για εκείνον και όχι για τον τόπο.
    Αδιαφορεί για τους γηγενείς και ενδιαφέρεται για τους μελλοντικούς σλάβους επικυρίαρχους της Μακεδονίας μας...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]