Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα δεν αναμένει θετικά βήματα με την ΕΕ


Η Τουρκία δεν πιστεύει ότι θα γίνουν θετικά βήματα με την ΕΕ όσο η Αυστρία θα βρίσκεται φέτος στην προεδρία της, υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια δήλωση που αντανακλά τις εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Βιένης.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NTV ότι δεν αναμένει θετικά βήματα για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στο πλαίσιο των ενταξιακών προσπαθειών της Τουρκίας, αλλά θα συζητήσει την απελευθέρωση της βίζας με τους αξιωματούχους της ΕΕ.

Η Αυστρία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ για ένα εξάμηνο από τον Ιούλιο, κάτι το οποίο θα της προσφέρει έναν ισχυρό λόγο στην ατζέντα των πολλών συνόδων που γίνονται μεταξύ των χωρών μελών.

Η Βιένη έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την προεδρία της για να υπάρξει μια στροφή προς την πρόληψη των αφίξεων κι άλλων μεταναστευτικών κυμάτων.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα κόψει τους εμπορικούς της δεσμούς με το Ιράν κατ'εντολή άλλων χωρών.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν αυτήν την εβδομάδα από άλλες χώρες να σταματήσουν όλες τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου απο τον Νοέμβριο.

Η Τουρκία εξαρτάται από τις εισαγωγές για να καλύψει τις ανάγκες της σε ενέργεια. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πέρυσι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ότι η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει τον όγκο των ετήσιων εμπορικών της συναλλαγών με το Ιράν σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια,, από 10 που είναι σήμερα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει τις πιέσεις του για να σταματήσει η χρηματοδότηση του Ιράν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]