Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαμός με υποψήφιους αποστάτες και χρυσές εφεδρείες


«Ψάχνονται» κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Στη δίνητου κυκλώνα οι ΑΝ.ΕΛ.
Φλερτ ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι

Με κινούμενη άμμο μοιάζει το πολιτικό σκηνικό, η αναδιάταξη του οποίου -και μάλιστα, βίαια- φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών, εν μέσω καταγγελιών για αποστασία και αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Η ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη από τους ΑΝ.ΕΛ. άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Από τη στιγμή εκείνη, το παρασκήνιο, οι φήμες και οι πληροφορίες για μετακινήσεις βουλευτών ένθεν κακείθεν δίνουν και παίρνουν. Οι υπολογισμοί σε όλα τα κομματικά επιτελεία είναι πυρετώδεις, μετρώντας πιθανές απώλειες και εφεδρείες δικές τους και των αντιπάλων τους.

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκονται οι ΑΝ.ΕΛ., ενώ το Ποτάμι βρίσκεται στην άλλη πλευρά της «όχθης». Οι φήμες -που διαψεύδονται πάντως από τους ίδιους- «αγγίζουν» βουλευτές, όπως οι Κώστας Ζουράρις και Κώστας Κατσίκης. Ακόμα και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης παρουσιάζεται από ορισμένους ως υποψήφιος προς αποχώρηση από τους ΑΝ.ΕΛ. Σε ό,τι αφορά το Ποτάμι, ψίθυροι θέλουν τον Σπύρο Δανέλλη να κατευθύνεται προς την Κουμουνδούρου, ενώ ταυτόχρονα άλλοι βουλευτές του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός, φέρεται ότι ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Ν.Δ.

Βαρύ κλίμα

Ειδικότερα για τους ΑΝ.ΕΛ. το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ, και μάλιστα σε βαθμό που οι δύο υπουργοί Ελενα Κουντουρά και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά υποχρεώθηκαν να κάνουν δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας «φήμες» και «μεθοδεύσεις». Η υπουργός Τουρισμού μίλησε για «πολιτική εκτροπή», ενώ η υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε - οτιδήποτε άλλο λένε, κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».

Ο Κώστας Ζουράρις, υπό το βάρος της περιρρέουσας φημολογίας, εξέφρασε σε τηλεοπτική συνέντευξη τη στήριξή του στην κυβέρνηση, ενώ και ο Κώστας Κατσίκης εγκάλεσε δημοσίως τον Γιώργο Λαζαρίδη για την επιλογή του.

Ταυτόχρονα, στο Μέγαρο Μαξίμου φέρεται ότι κινούνται παρασκηνιακά για να ισοφαρίσουν τυχόν νέες απώλειες. Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε με νόημα ότι «υπάρχουν εφεδρείες», «κλείνοντας το μάτι» στο Ποτάμι και σε ανεξάρτητους βουλευτές, όπως ο Χάρης Θεοχάρης και η Κατερίνα Παπακώστα, οι οποίοι απείχαν από τη Βουλή, αρνούμενοι να στηρίξουν την πρόταση μομφής της Ν.Δ. Επίσης, στο μικροσκόπιο του Μαξίμου βρίσκεται και ο Γιώργος Κατσιαντώνης της Ενωσης Κεντρώων, που έχει διαφοροποιηθεί από τον Βασίλη Λεβέντη στο Σκοπιανό.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Σπύρος Δανέλλης υποστήριξε πως το Ποτάμι πρέπει να «βάλει πλάτη» σε περίπτωση που συνεχιστούν οι διαρροές στο κυβερνητικό σχήμα πυροδότησε νέα σενάρια για ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά.
Ο κ. Δανέλλης, ο οποίος σήμερα αναμένεται να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιανία, επιχείρησε να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις του και έκανε λόγο για «παρερμηνεία».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποχρεώθηκε επίσης να κάνει δήλωση διάψευσης μιλώντας για παραπληροφόρηση, καθώς είχε προηγηθεί επίθεση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που υπονοούσε «εξαγορά» από το Μαξίμου βουλευτών του Ποταμιού, οι οποίοι θέλουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το ταραχώδες κλίμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού συνεδρίασαν εκτάκτως και ο κ. Θεοδωράκης με δήλωσή του τόνισε ότι «δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση και δεν αντικαθιστούμε τους ΑΝ.ΕΛ. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι και κατηγορηματικοί».

Σπίρτζης: «Οχι» σε ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής

«Από την πρώτη ημέρα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 και από την πρώτη ημέρα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 μέχρι και σήμερα οι γνωστοί κύκλοι της συντήρησης στη χώρα και των συμφερόντων σχεδιάζουν να έχουμε αριστερές παρενθέσεις, να πέσει η κυβέρνηση, να δημιουργηθούν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα κρίσεις ή εικόνα κατάρρευσης» σημείωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται και συγκεκριμένες δραστηριότητες ή αντιδράσεις ή αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών, κάθε φορά». «Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε ο υπουργός, για να προσθέσει: «Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν την προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση κι εμείς ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τον βούρκο...»

Σε ερώτηση για όσα κατήγγειλε το Μαξίμου περί σχεδίου αποστασίας με κέντρα τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σπίρτζης είπε: «Δεν είναι σωστό να ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή του τόπου κι αυτοί που έχουν επιλέξει αυτόν τον δρόμο προφανώς δεν θα έχουν επιτυχείς στόχους».

Σκηνικό ακραίας σύγκρουσης με αναφορές στα Ιουλιανά του '65

Διαστάσεις ακραίας σύγκρουσης, με βαριές καταγγελίες περί χρηματισμού κυβερνητικών βουλευτών και αναφορές στα Ιουλιανά του '65, λαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη από τους ΑΝ.ΕΛ.!

Την ώρα που το πολιτικό σύστημα αναδιατάσσεται συθέμελα, ο Αλέξης Τσίπρας από το Λονδίνο εμφανίστηκε και πάλι βέβαιος για το αρραγές της πλειοψηφίας, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις είπε ότι μπορεί να βγουν σε καλό στην κυβέρνηση και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να χρεώσει προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κρύβεται πίσω από οργανωμένο σχέδιο αποστασίας που απεργάζονται επιχειρηματικά συμφέροντα με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση, ώστε να προλάβουν δικαστικές αποκαλύψεις. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την πλευρά του χαρακτηρίζει «γραφικά» τα σενάρια αυτά.

Καταγγελία

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλε επίσης εκ νέου συντονισμένη επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών της συγκυβέρνησης. Μάλιστα «έδειξε» ευθέως ως ιθύνοντα νου τον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο κατήγγειλε ότι επιχειρεί μία νέα αποστασία, θέλοντας να ξυπνήσει μνήμες από την ανατροπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου το 1965, για την οποία είχε κατηγορηθεί ως πρωταγωνιστής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε χθες για πρώτη φορά από το Βερολίνο, όπου βρέθηκε, ζητώντας άμεσα εκλογές. «Είναι εντελώς γραφικά τα σενάρια που εξυφαίνονται ότι η Ν.Δ. είναι πίσω από τα όσα συμβαίνουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία φυλλορροεί για λόγους που είναι κατανοητοί με όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα. Θέλω εκλογές το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, έκανε γνωστό, μιλώντας με Ελληνες δημοσιογράφους, ότι έδωσε εντολή στον αρμόδιο τομεάρχη Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και σε νομικούς του συμβούλους, να επισκεφθούν τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου για να ρωτήσουν πώς είναι δυνατόν σε κυβερνητικό non paper ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ότι έχει ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη.

Οι... όρκοι του Λαζαρίδη στον Καμμένο μία μέρα πριν από την παραίτηση

«Δεν εξαγοράστηκα» δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, που ταυτόχρονα επανέλαβε πως δεν σκοπεύει να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του. Αφησε μάλιστα αιχμές για τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως κάποιοι μπήκαν στους ΑΝ.ΕΛ. με την ψυχή τους, όμως τώρα μπαίνουν μπροστά οι σκοπιμότητες.

Ηρθε επίσης σε δημόσια αντιπαράθεση μέσω τηλεπαραθύρων με τον πρώην συνάδελφό του των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Κατσίκη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς, υποστηρίζοντας ότι είναι ακατανόητη η αλλαγή της συμπεριφοράς του σε λίγες μέρες.
Ο κ. Κατσίκης αποκάλυψε ακόμη ότι μία μέρα πριν από την παραίτησή του ο κ. Λαζαρίδης είχε υποσχεθεί στον Πάνο Καμμένο (δίνοντας όρκους πίστης) σε συνάντηση που είχαν, παρουσία μάλιστα των υπουργών Ελενας Κουντουρά και Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, ότι θα παραμείνει στο κόμμα, υπόσχεση την οποία αθέτησε.

Εντονος διάλογος

Ακολούθησε έντονος διάλογος ανάμεσα στους δύο βουλευτές, με τον κ. Λαζαρίδη να κατηγορεί τον κ. Κατσίκη ότι δεν ήταν παρών στη συνάντηση «και δεν ξέρει το περιεχόμενό της ούτε εάν υποσχέθηκα κάτι σε κάποιον», προσθέτοντας ότι «εγώ στο επίπεδο του κ. Κατσίκη δεν θα πέσω» και με τον ίδιο να απαντά ότι «δεν θα ανέβεις, όχι δεν θα πέσεις, γιατί έχεις πέσει»…

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Θεόδωρος Τοσουνίδης προσπάθησε να διαχωρίσει τις περιπτώσεις Δ. Καμμένου και Γ. Λαζαρίδη, αφήνοντας υπόνοιες για συμφέροντα πίσω από τη στάση του πρώτου. «Καταθέτει καθημερινά τα πειστήρια για τον χαρακτήρα του» είπε αναφερόμενος στην άρνησή του να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αντίθετα, για τον κ. Λαζαρίδη εκτίμησε ότι πρόκειται για συναισθηματικό άνθρωπο που «δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των ευθυνών», λέγοντας πως ελπίζει πως θα αποδειχτεί ότι ο βουλευτής είχε άλλα κίνητρα.

Παππάς: Τα σχέδια αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό

Τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη «φωτογραφίζει» ο Νίκος Παππάς μιλώντας για σχέδια με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι δεν θεωρεί ότι κομίζεται κάτι καινούργιο στον πολιτικό διάλογο και τη δημοσιογραφία, θυμίζοντας το βίντεο με τον επιχειρηματία στο προ ημερών πάρτι που είχε δώσει σε μπαρ της παραλιακής. «Ολοι έχουν δει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να μιλάει για χούντα που πέφτει σε δυο μήνες» σημείωσε. Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει δει ξανά παρόμοιους μηχανισμούς και όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια γνωρίζουν λίγα από πολιτική. «Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία. Να μη σκέφτεται κανείς τίποτα άλλο. Η Νέα Δημοκρατία για έξι μήνες (σ.σ.: με την πρόταση μομφής) έχει εξαντλήσει τα κοινοβουλευτικά της όπλα. Η πορεία της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί και το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάλι πρώτο κόμμα που θα ρίξει την ανεργία κάτω από το 19%» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας: «Και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Ηδη προκαλεί κύματα συσπείρωσης σε αυτούς που παρακολουθούν αυτή την κυβέρνηση και θέλουν να τα καταφέρει».

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]