Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν για την κατρακύλα της λίρας: Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες


Η συνεχής πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία, με τον Ταγίπ Ερντογάν να απαντά στους επικριτές του ότι δεν μπορούν να τον χτυπήσουν με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός στου στη δυτική επαρχία της Ισπάρτα λίγες ώρες μετά την προτροπή του προς τους Τούρκους πολίτες να αλλάζουν τα ευρώ και τα δολάρια με τουρκικές λίρες για να ανισχυθεί το νόμισμα της χώρας ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για παιχνίδια αντιπάλων του με τη λίρα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ορισμένοι μιλούν για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αφήστε τα στην άκρη. Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τακτικισμούς».

Η δήλωση αυτή γίνεται μία μόλις μέρα μετά την έκκληση στους πολίτες να ανταλλάξουν τα ξένα νομίσματα που διαθέτουν με λίρες για να στηρίξουν το εθνικό νόμισμα. «Αδερφοί μου, θα μπορούσαν όσοι έχουν ευρώ και δολάρια κάτω από τα μαξιλάρια τους να επενδύσουν τα χρήματά τους σε λίρες;», είπε.

Μέσα σε ένα μήνα, η τουρκική λίρα έχει χάσει το 16% της αξίας της και ο Ερντογάν θεωρεί ότι ευθύνονται οι αντίπαλοί του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]